News

6.000 de copii ar putea muri în fiecare zi din cauza efectelor produse de noul coronavirus în economia lumii

13.05.2020 | 21:39
6000 de copii ar putea muri in fiecare zi din cauza efectelor produse de noul coronavirus in economia lumii
ADVERTISEMENT

Peste 6000 de oameni ar putea să moară în fiecare zi din cauza impactului pe care noul coronavirus în are asupra omenirii. Conform Uncief, copiii sub 5 ani sunt privați în tot mai multe țări de tratamentul medical de care au nevoie.

6.000 de copii ar putea muri în fiecare zi din cauza coronavirus

Este cea mai mare criză de sănătate de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial. Așadar, în următoarele șase luni, cel puțin 6.000 de copii pot să moară zilnic din cauza unor boli care puteau fi prevenite. Totul, din cauza faptului că noul coronavirus a blocat sistemul medical.

ADVERTISEMENT

Conform estimărilor Uncief, aproximativ 1.2 milioane de copii cu vârsta sub 5 ani ar putea muri în următoarele 6 luni din cauza lipsei serviciilor medicale de bază, conform unui studiu publicat în Lancet Global Health Journal și semnat de Johns Hopkins Bloomberg.

Progresele făcute de Unicef în 10 ani vor fi șterse cu buretele, consideră specialiștii. „Această pandemie va avea consecințe pe termen lung pentru noi toți, este cu siguranță cea mai mare criză sanitară din 1945 până în prezent”, a explicat directorul Unicef, Sacha Deshmukh.

ADVERTISEMENT

Până și în Marea Britanie există riscul unei epidemii de pojar în rândul celor mici, au pierdut dreptul la educație, în alte țări au pierdut dreptul de a mânca”, au completat specialiștii, conform The Guardian.

Cel mai afectate sunt țările slab dezvoltate, care erau dependente de comerț. Unicef estimează în aceste țări o creștere de 9.8% a deceselor infantile din cauza sărăciei și a lipsei de servicii medicale.

ADVERTISEMENT

Mortalitatea infantilă ar putea crește la 44.7% în unele țări

Există și țări, cum ar fi cele africane, unde mortalitatea ar putea să crască la 44.7% în numărul de morți într-o singură lună. „Estimările noastre se bazează pe diferite presupuneri logice. Nivelul deceselor în rândul copiilor va fi devastator”, au punctat cei de la Unicef.

Închiderea granițelor este un alt aspect care a lovit puternic în sistemul medical al unor țări, cum este și cazul Iordaniei. „10.000 de sirieni nu au avut cum să primească ajutor medical din cauza faptului că s-au închis granițele. Cei mici nu sunt vaccinați, femeile nu au mai primit cezariană deși aveau nevoie. Din fericire, momentan nimeni nu a murit”, au explicat reprezentanții Unicef din Iordania, prin vocea Tanyei Chapuisat.

ADVERTISEMENT

Pe lista țărilor unde micuții vor muri pe capete se numără Bangladesh, Brazilia, Ethiopia, India, Indonesia, Pakistan și Uganda.

ADVERTISEMENT
Tags: