Life

6 ani fără Marin Moraru! Povestea de dragoste a actorului cu soția sa, Lucia Popescu: ”Ne-am căsătorit când eu eram încă la liceu“

Au trecut 6 ani de la moartea regretatului actor Marin Moraru. Actorul a trăit o frumoasă poveste de dragoste cu soția lui, Lucia Popescu-Moraru, pe care a cerut-o de soție când ea era elevă de liceu.
20.08.2022 | 11:25
6 ani fara Marin Moraru Povestea de dragoste a actorului cu sotia sa Lucia Popescu Neam casatorit cand eu eram inca la liceu
Marin Moraru a avut o căsnicie de 52 de ani cu Lucia Popescu-Moraru. Sursa foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

Duminică, 21 august, se împlinesc șase ani fără regretatul Marin Moraru. Actorul a trăit o frumoasă poveste de dragoste alături de Lucia Popescu-Moraru, om de radio, pe care a cerut-o de soție când era elevă. Văduva actorului merge periodic la Cimitirul Bellu, la locul de veci al actorului, unde pune flori proaspete. Întotdeauna albe! Actorul iubea enorm florile, iar jumătatea lui, alături de care a petrecut 52 de ani din viață, are grijă ca acestea să nu lipsească de la mormânt.

Văduva lui Marin Moraru, Lucia Popescu-Moraru: ”La parastasul de 7 ani se cheltuie ca pentru o nuntă”

Au trecut 6 ani de când ne-a părăsit actorul Marin Moraru. Soția acestuia, omul de radio Lucia Popescu-Moraru, nu va uita niciodată ziua în care s-a stins marele actor. Tristă și cu lacrimi în ochi, femeia va merge la cimitir să îi aprindă o lumânare și să îi ducă flori celui care i-a fost partener mai bine de cinci decenii.

ADVERTISEMENT

În același timp, soția actorului va pregăti și pachete pe care să le împartă. La anul, văduva lui Marin Moraru îi va face actorului parastas de 7 ani, așa cum cere tradiția. Pe cavou, Lucia Popescu-Moraru a scris următoarele cuvinte: ”Suntem ce sunt amintirile noastre”.

”Au trecut 6 ani de când nu mai este… O să fac pachete să împart și o să merg la mormânt la Bellu, dar parastasul mare îl fac la anul, când se împlinesc 7 ani de când a urcat la cer. Atunci o să fac așa cum se cuvine, cum cere datina… La parastasul de 7 ani se cheltuie ca pentru o nuntă”, a declarat Lucia Popescu-Moraru, pentru FANATIK. 

ADVERTISEMENT

Pe mormântul actorului sunt mereu flori albe. ”De ce flori albe? Pentru că sunt mai frumoase. Dar el iubea toate florile”, a mai spus Lucia Popescu-Moraru, pentru FANATIK.

Marin Moraru și Lucia Popescu, 52 de ani de mariaj

Marin Moraru a murit la 79 de ani și a avut o căsnicie longevivă cu Lucia Popescu-Moraru. Povestea lor de dragoste este impresionantă. Cu soția lui s-a căsătorit când ea era foarte tânără, dar nu a regretat niciunul dintre ei alegerea făcută. Între ei a fost dragoste la prima vedere, dar și pasiune.

ADVERTISEMENT

“În această relaţie, dacă mă gândesc ce există în jurul meu, da, e bine să fii tăcut, pentru că dacă ieşi în vitrine, eşti călcat în picioare. Aşa, dacă toţi oamenii de bine tac, rasa se duce de râpă. Şi aşa va fi. Pentru că oamenii de bine îşi văd de treburile lor, sunt mulţumiţi cu un coltuc de pâine şi un ceai, n-au nevoie de piscine şi elicoptere”, declara actorul Marin Moraru, în urmă cu câțiva ani, pentru okmagazine.ro.

Văduva lui Marin-Moraru: ”Ne-am căsătorit foarte tineri, eu eram încă la liceu“

Lucia Popescu-Moraru a dezvăluit care a fost secretul relației lor. Omul de radio susține că înțelegerea contează extrem de mult. Văduva artistului a declarat, la un moment dat, că lângă orice artist trebuie să accepți provocările pe care ți le dă statutul de soție a unei personalități.

ADVERTISEMENT

„Când stai lângă un actor, indiferent că este un actor foarte mare, de fapt lângă orice fel de artist, trebuie să accepți unele provocări pe care ți le da această calitate de soție a unei personalități.

Pentru că mai ales actorii, au și ei trăirile lor, în perioada de realizare a unui rol sunt mai nervoși sau au momente de angoasă, dar înțelegerea contează foarte mult. Noi n-am avut probleme majore în căsnicia noastră, ne-am căsătorit foarte tineri, eu eram încă la liceu“, declara Lucia Popescu-Moraru.

Omul de radio spunea că actorul a avut suflet de copil, care nu putea niciodată să gândească rău despre cei din jur, în special față de apropiați.

„Au fost momente mai dificile în viață, e foarte adevărat. Însă, câteodată, și el își da seama că poate a fost mai nervos și îi pare rău. El are un suflet de copil, niciodată n-ar putea să gândească rău despre cei din jur și mai ales față de cei care-i sunt foarte apropiați“, spune Lucia, potrivit revistatango.ro.

Au pornit amândoi la drum de la zero. Nu au avut nimic, dar încet, încet și-au făcut un rost. La baza relației lor a stat înțelegerea. Marin Moraru dezvăluia că au ales ca data căsătoriei lor să fie pe 29 februarie pentru a sărbători o dată la patru ani și să se simtă tineri.

”Am pornit fără nimic, un covor şi-o pernă, şi am adunat încet, încet o casă plină cu bibelouri, cu tot ce trebuie sau ce nu trebuie unui om. Între noi a contat înţelegerea, capacitatea fiecăruia de a lăsa de la el şi faptul că suntem prieteni foarte buni.

Iar data căsătoriei noastre este 29 februarie, special am ales-o, ca să serbăm din patru în patru ani şi să nu ne simţim prea longevivi. Sunt sensibil, iar dacă nu ai suflet de copil înseamnă că ai murit, mai ales în meseria asta”, povestea regretatul actor Marin Moraru, despre soția sa.

ADVERTISEMENT