News

7 județe din România, pe lista zonele cu risc, în Germania. Care sunt acestea

08.08.2020 | 11:48
7 judete din Romania pe lista zonele cu risc in Germania Care sunt acestea
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că șapte județe de pe teritoriul țării noastre au fost incluse pe lista zonelor de risc de către autoritățile Republicii Federale Germane. În această situație, nemții au informat partea română în legătură cu măsurile luate.

Așadar, în urma noilor decizii adoptate de germani județele Argeș, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți și Timiș au fost incluse pe lista zonelor de risc, măsura intrând în vigoare de la data publicării, adică de vineri, 7 august 2020.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, cetățenii români din aceste regiuni care pleacă în Germania în următoarea perioadă trebuie să prezinte un test negativ COVID-19. Rezultatul testului pentru acest virus trebuie efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de sosirea pe teritoriul german.

7 județe de pe teritoriul român, pe lista germanilor

De asemenea, autoritățile din Germania pun la dispoziția românilor și varianta în care se pot testa pentru noul tip de coronavirus la cel mult 72 de ore de când au ajuns pe teritoriul țării. Testul se efectuează în mod gratuit.

ADVERTISEMENT

„Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista zonelor de risc trebuie să prezinte un test negativ COVID-19.

Testul trebuie efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania”, arată MAE, într-un comunicat transmis sâmbătă, 8 august.

ADVERTISEMENT

Cetățenii români pot efectua testarea pentru COVID-19 la medicul de familie, direct pe aeroport sau la autoritățile locale de sănătate. În cazul în care nu îndeplinesc această condiție, autoritățile germane pot refuza intrarea în țară sau chiar dispunerea măsurii de autoizolare la domiciliu.

MAE mai transmite că românii care vin din zonele de risc au obligația de a se testa, indiferent de opțiunea pe care o aleg. Concret, cei care nu prezintă un test negativ pentru coronavirus, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de sosirea în Germania, vor intra în autoizolare.

ADVERTISEMENT

Pe de altă pare, în condițiile în care testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura autoizolarii până la primirea rezultatului testului.

 

ADVERTISEMENT