Sport

Robinho, condamnat la nouă ani de închisoare cu executare pentru viol! A fost emis mandat internaţional de arestare

Atacantul brazilian Robinho a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare! Fostul star de la Milan, City sau Real Madrid va sta după gratii deoarece a „îmbătat și umilit cu brutalitate” o tânără de 23 de ani.
Robinho condamnat la noua ani de inchisoare cu executare pentru viol A fost emis mandat international de arestare
Procuratura din Milano a emis un mandat internaţional de arestare şi a cerut extrădarea fotbalistului brazilian Robinho, care a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol în grup. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
15-02-2022
17:18

Mandat internaţional de arestare pe numele lui Robinho

Procuratura din Milano a emis un mandat internaţional de arestare şi a cerut extrădarea fotbalistului brazilian Robinho, care a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol în grup.

Conform Daily Mail, este foarte puţin probabil ca jucătorul, care se află în Brazilia, să fie extrădat în Italia, deoarece Constituţia Braziliei interzice extrădarea cetăţenilor săi.

Mandatul internaţional de arestare, în schimb, prezintă un risc pentru el, deoarece ar putea, în cazul unei călătorii în străinătate, să fie arestat într-o ţară care are acorduri cu Italia care prevăd extrădarea.

”Pentru noi nu contează dacă îşi ispăşeşte pedeapsa în Italia sau Brazilia. Important este să o ispăşească, mai ales având în vedere infracţiunea comisă şi pentru a proteja femeile”, a declarat Jacopo Gnocchi, avocatul victimei.

Fotbalistul a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru că a participat la violarea în grup a unei albaneze atunci în vârstă de 23 de ani, într-o discotecă din Milano. Robinho şi prietenii săi au îmbătat-o pe victimă până când a devenit inconştientă şi incapabilă să opună rezistenţă. Apoi au întreţinut cu ea ”raporturi sexuale multiple şi consecutive”.

19-01-2022
18:13

Robinho, condamnat definitiv la închisoare

Curtea de Casație din Roma a confirmat sentința de nouă ani închisoare pentru Robinho (37 de ani) și prietenul său Ricardo Falco. Cei doi au fost găsiți vinovați de violul unei albaneze în vârstă  23 de ani, pe care „au îmbătat-o și au umilit-o cu brutalitate, manifestând un dispreț deosebit”

Apelul pe care l-au prezentat prezentat de avocații fostului internațional brazilian, care audefinit relația drept „consensuală”, a fost respins și pedeapsa e definitivă. Faptele lui Robinho au avut loc în 2013, când atacantuk juca la AC Milan și a mers la un club unde femeia își sărbătorea ziua de naștere.

Prima condamnare a fost în 2017, confirmată ulterior în a doua instanță de Curtea de Apel din Milano. Justiția italiană ar trebui să prezinte o cerere formală de extrădare pentru cei doi condamnați.

Fostul atacant al lui AC Milan, Manchester City, Real Madrid și al naționalei Braziliei, Robinho, nu scapă de acuzația de viol. Fotbalistul riscă să petreacă 9 ani în închisoare.

Fotbalist înzestrat cu un acut simț al porții și cu execuții care i-au adus 99 de selecții în naționala țării sale, Robinho a avut o carieră măcinată de acuzații de viol.

ADVERTISEMENT

Dacă în 2009, în Anglia, un dosar asemănător a fost clasat, anchetatorii italieni par să aibă suficiente dovezi pentru a-l încarcera pe fostul fotbalist: ”Probele video demonstrează fără echivoc faptul că victima era în stare de inconștiență”, menționează procurorii italieni, citați de mondodeportivo.

9 ani de închisoare cu executare pentru Robinho. E acuzat de viol

Robinho se luptă de ani de zile cu justiția italiană, după ce în 2013 pe numele lui a fost emis un mandat de arestare sub acuzația de viol în grup.

ADVERTISEMENT

Tribunalul din Milano l-a condamnat încă din 2017 la 9 ani de închisoare cu executare, însă avocații fostului fotbalist au recurs la toate căile de atac pentru a dovedi nevinovăția clientului lor.

Fapta de care este acuzat Robinho s-a petrecut în ianuarie 2013, când brazilianul evolua la AC Milan. Conform anchetatorilor, brazilianul, împreună cu alți patru prieteni au droga și ulterior au violat o tânără de origine albaneză.

ADVERTISEMENT

În 2009 un dosar asemănător a fost clasat

Cu 4 ani mai devreme de întâmplarea dintr-un Night Club din Milano, pe numele starului brazilian, pe atunci legitimat la Manchester City, a fost emis un mandat de arestare sub aceeași acuzație de viol.

O tânără l-a denunțat pe fostul fotbalist susținând că a fost abuzată sexual într-un bar din Leeds. Atunci atacantul nu a putut fi găsit de polițiști, acesta fugind, fără acordul clubului, în Brazilia, conform presei din Albion.

ADVERTISEMENT

La revenirea în Anglia, fotbalistul a fost așteptat de polițiști pe aeroport și condus la secție pentru interogatoriu. Ulterior dosarul a fost clasat.

ADVERTISEMENT
Tags: