Fotbal international

9 ani de închisoare cu executare pentru Robinho! De ce este acuzat fostul star al lui Milan

09.03.2021 | 23:01
9 ani de închisoare cu executare pentru Robinho! De ce este acuzat fostul star al lui Milan
Sursa foto: caughtoffside.com
ADVERTISEMENT

Fostul atacant al lui AC Milan, Manchester City, Real Madrid și al naționalei Braziliei, Robinho, nu scapă de acuzația de viol. Fotbalistul riscă să petreacă 9 ani în închisoare.

Fotbalist înzestrat cu un acut simț al porții și cu execuții care i-au adus 99 de selecții în naționala țării sale, Robinho a avut o carieră măcinată de acuzații de viol.

Dacă în 2009, în Anglia, un dosar asemănător a fost clasat, anchetatorii italieni par să aibă suficiente dovezi pentru a-l încarcera pe fostul fotbalist: ”Probele video demonstrează fără echivoc faptul că victima era în stare de inconștiență”, menționează procurorii italieni, citați de mondodeportivo.

ADVERTISEMENT

9 ani de închisoare cu executare pentru Robinho. E acuzat de viol

Robinho se luptă de ani de zile cu justiția italiană, după ce în 2013 pe numele lui a fost emis un mandat de arestare sub acuzația de viol în grup.

Tribunalul din Milano l-a condamnat încă din 2017 la 9 ani de închisoare cu executare, însă avocații fostului fotbalist au recurs la toate căile de atac pentru a dovedi nevinovăția clientului lor.

ADVERTISEMENT

Fapta de care este acuzat Robinho s-a petrecut în ianuarie 2013, când brazilianul evolua la AC Milan. Conform anchetatorilor, brazilianul, împreună cu alți patru prieteni au droga și ulterior au violat o tânără de origine albaneză.

În 2009 un dosar asemănător a fost clasat

Cu 4 ani mai devreme de întâmplarea dintr-un Night Club din Milano, pe numele starului brazilian, pe atunci legitimat la Manchester City, a fost emis un mandat de arestare sub aceeași acuzație de viol.

ADVERTISEMENT

O tânără l-a denunțat pe fostul fotbalist susținând că a fost abuzată sexual într-un bar din Leeds. Atunci atacantul nu a putut fi găsit de polițiști, acesta fugind, fără acordul clubului, în Brazilia, conform presei din Albion.

La revenirea în Anglia, fotbalistul a fost așteptat de polițiști pe aeroport și condus la secție pentru interogatoriu. Ulterior dosarul a fost clasat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri