Sport

Fotbalistul care a jucat pe un salariu uriaș, dar regretă că nu a rămas în SuperLiga: ”În România m-aș întoarce la o echipă ofensivă”

Ronaldo Deaconu trage linie după anul 2022 și spune că marele regret este că nu a acceptat oferta lui Gică Hagi și a preferat banii din China.
22.12.2022 | 13:20
Fotbalistul care a jucat pe un salariu urias dar regreta ca nu a ramas in SuperLiga In Romania mas intoarce la o echipa ofensiva
Ronaldo Deaconu regretă că nu a acceptat, în primăvară, oferta primită de la Farul. Foto: Korona Kielce
ADVERTISEMENT

La începutul anului, pe fondul problemelor financiare de la Gaz Metan, Ronaldo Deaconu a lăsat echipa din Mediaș. Avea propuneri și din primul eșalon de la noi, dar a ales China. N-a fost o experiență de durată, iar acum evoluează în Polonia. Spune însă că privește în urmă cu regret și dezvăluie și motivul.

Ronaldo Deaconu recunoaște deschis: ”Ce regret am anul ăsta? Că nu m-am dus la Farul”

Ronaldo Deaconu s-a numărat între jucătorii care își reziliau, în iarna trecută, contractul cu Gaz Metan. Fotbalistic vorbind, era pe val, și a fost dorit de CSA Steaua, pentru care a și evoluat într-un amical, dar și de Farul.

ADVERTISEMENT

Varianta din urmă era cu atât mai interesantă cu cât vorbim despre un jucător crescut la Academia lui Gică Hagi. Însă, în cele din urmă, a ales o altă propunere, venită din China. De la o echipă de ligă secundă, Shaanxi Chang.

”O echipă care are ambiții mari. O iau ca pe un pas înainte, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere sportiv.

ADVERTISEMENT

Au adus un antrenor cu experiență în China. Da, este o echipă din liga a doua. Mi-au oferit un contract foarte bun, cu bonusuri consistente.

Singura echipă unde chiar îmi doream să joc în România era Farul. Dar eu consider că este o plecare pozitivă, nu doar din punct de vedere fotbalistic, ci și financiar. Dacă o să joc bine, mi se vor deschide alte porți”, spunea, încrezător, la acea vreme, Deaconu.

ADVERTISEMENT

Lucrurile nu au mers însă bine. Tot din motive financiare. Și pleca de la chinezi, în vară, după ce reușise 3 goluri și o pasă decisivă în 6 meciuri.

A fost dorit de CFR Cluj, dar a ales să continue în străinătate. Mai exact, cu ajutorul lui Pawel Golanski, fost jucător la Steaua, a semnat cu Korona Kielce. A rămas însă cu regretul că nu a ales Farul.

ADVERTISEMENT

”Dacă mă întrebi ce regret am anul ăsta, ar fi acela că nu m-am dus la Farul. Am acceptat oferta din China pentru că, financiar, a fost foarte mare. Dar acum regret.

În iarnă m-a dorit Hagi, veneam de la Mediaș, cu foarte multe restanțe, a venit și acea ofertă din China, era foarte bună, greu de refuzat”, spune Deaconu.

O revenire în SuperLiga?

Pentru moment, nu se pune problema ca el să revină în România. De altfel, spune că, probabil, echipa la care evoluează nu i-ar permite acest lucru acum. Nu exclude însă să se întoarcă. Și oferă reperele pentru tipul de formație care l-ar tenta.

”În România m-aș întoarce la o echipă ofensivă, care să atace, să aibă multe mingi în jumătatea adversă, să se plieze pe calitățile mele și să le pot arăta”, a spus Ronaldo Deaconu, în exclusivitate la Digi Sport.

ADVERTISEMENT