Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

A anunțat un transfer nou pentru Rapid: “Au nevoie de Băluță”

Rapid vrea să continue campania de achiziții cu un transfer de la Farul. Cel mai important om din linia mediană a lui Hagi, Băluță, este atent monitorizat de către oficialii giuleșteni.
01.09.2023 | 18:45
A anuntat un transfer nou pentru Rapid Au nevoie de Baluta
Ce TRANSFERURI mai face Rapid. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Transferul lui Borza la Rapid a fost unul de succes. Tânărul fundaș lateral s-a impus instant în jocul Rapidului, iar trupa din Giulești se pregătește să cumpere din nou de la Farul. Tudor Băluță este următoare țintă a rapidiștilor care speră să rezolve transferul în zilele ce urmează.

Băluță se află pe radarul Rapidului

“Dacă a văzut Șucu jocul de ieri, nu cred că îl mai aduce pe Băluță la Rapid. Dar eu l-aș aduce pe Băluță, de asta are nevoie Rapidul, de unul mare în fața fundașilor centrali“, a declarat Dumitru Draogmir în exclusivitate, prin intervenție telefonică, în cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Rapid s-a bazat în ultimul meci pe trio-ul Oaidă, Emmers și Borja Valle. Cei trei nu au oferit siguranța din centru pe care o așteaptă echipa din Giulești. Rapid a încasat 10 goluri în 7 partide, iar conducerea caută soluții. Tudor Băluță, mijlocașul Farului, este ținta numărul unu al echipei lui Bergodi.

“Păi are, îl au pe Oaidă, pe Albu, mari, aceștia sunt mari toți. Eu la foarte multe echipe observ acolo la mijlocaș, sunt puși niște fundași centrali care știu puțin cu mingea și împinși 10 metri mai în față. Noi pierdem un om la construcție prin acest lucru, un om care ar trebui să paseze.

ADVERTISEMENT

Sau joci ‘double six’ cum joacă Diego Simeone cu doi, sau joci cu unul care are și veleități ofensive”, a declarat Alin Buzărin, completat de Cristi Coste: “Chiar dacă l-a văzut Edi Iordănescu aseară, tot îl va chema la națională, că n-ai ce să faci, n-ai cu cine să joci”.

Rapid caută soluții pentru mijlocul terenului

“Niciunul nu e ce trebuie. Trebuie să fie un fundaș central modern, care să joace între ei, între cei doi fundași centrali. Mijlocaș de pasă lungă, care să scoată adversar. E cel mai greu post din echipă. Cum era Boloni, vai de mine, ce fotbalist”, a declarat Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT

Tudor Băluță a contribuit decisiv la titlul câștigat de Farul sezonul trecut. Mijlocașul de 1.92 înălțime a oferit stabilitate apărării și a reușit să puncteze de 6 ori în Liga I. Băluță este un produs al academiei lui Hagi și a debutat pentru echipă în sezonul 2015-2016, atunci când a bifat două apariții.

Evoluțiile bune, dar și fizicul puternic, i-au asigurat lui Băluță un transfer în Premier League, la Brighton. în 2019. Din păcate pentru el, nu a reușit să impresioneze în Anglia și a fost îmrpumutat Olanda și mai apoi în Ucraina. Băluță s-a întors la echipa lui Hagi în sezonul trecut și a fost om de bază în prima echipă.

ADVERTISEMENT

În fiecare luni, marți și vineri, de la 10:30, FANATIK SUPERLIGA în direct și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial. În această duminică va fi o ediție specială a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, de la 10:30.

Baluta la Rapid

 

ADVERTISEMENT