Sport

A apărut noul documentar dedicat Cupei Mondiale câștigate de Lionel Messi. 10 dezvăluiri șocante

A apărut documentarul „Cupa Mondială a lui Messi: Încoronarea unei legende”. Serialul se concentrează asupra călătoriei superstarului argentinian spre apogeul din 2022.
25.02.2024 | 12:50
A aparut noul documentar dedicat Cupei Mondiale castigate de Lionel Messi 10 dezvaluiri socante
A apărut noul documentar dedicat Cupei Mondiale câștigate de Lionel Messi. 10 dezvăluiri șocante. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

„Messi’s World Cup: The Ritual of a Legend” este seria documentară care rulează pe Apple TV+ începând din 21 februarie 2024. Serialul se concentrează pe Leo Messi (36 de ani), pe călătoria sa epică de-a lungul a cinci Cupe Mondiale și pe apogeul său din 2022.

A apărut un nou documentar despre Leo Messi și Cupa Mondială. 10 dezvăluiri șocante

1. Întreaga națională a Argentinei și-a dorit să câștige Cupa Mondială pentru Messi. Unul dintre cele uimitoare aspecte ale documentarului „Cupa Mondială a lui Messi: Încoronarea unei legende” îl reprezintă dedicarea absolută a echipei față de căpitan. Fiecare fotbalist al „pumelor” a fost investit emoțional în povestea lui Messi, care ar fi fost incompletă fără triumful suprem. În documentar se explică cum o mare parte din echipă a fost formată din jucători tineri, care l-au idolatrizat pe Messi.

ADVERTISEMENT

2. Patru cicliști argentinieni au călătorit timp de 177 de zile pentru a vedea Cupa Mondială. Seria documentară de pe Apple TV+ examinează îndeaproape relația dintre fanii argentinieni și echipa națională. Încă din primul episod se observă numărul uriaș de fani care au călătorit în Qatar pentru a urmări pe viu „pumele”, unii făcând economii de ani de zile pentru această călătorie. Un grup de patru prieteni a plecat din Africa de Sud și a mers pe bicicletă timp de 177 de zile pentru a ajunge la turneul final din Qatar.

3. Messi l-a idolatrizat pe Maradona, dar n-a vrut niciodată să-l copieze. Într-unul dintre episoade se vorbește inclusiv despre comparația dintre Messi și Maradona. Într-un interviu de arhivă cu tânărul Leo, care avea doar 13 ani, actualul Balon de Aur își exprima admirația față de Maradona, dar răspunde cu „Nu” atunci când e întrebat dacă imită o parte din jocul lui El Pibe d’Oro. De aici tragem concluzia că Messi a avut încă de la o vârstă fragedă capacitatea de a realiza că va trebui să își creeze propriul nume și să nu trăiască în umbra lui Maradona, în ciuda inevitabilelor comparații.

ADVERTISEMENT

Distrus după World Cup 2020 și Copa America 2016

4. Messi a fost distrus după două obiective ratate cu Argentina. Serialul explorează experiențele trecute ale lui Messi cu echipa națională Argentinei, inclusiv Cupa Mondială din 2010 și Copa America 2016, unde a suferit înfrângeri sfâșietoare. În episodul 2, Angle Di Maria explică că, după eliminarea în fața Germaniei, în sferturi la World Cup 2010, Messi a fost „complet distrus”. Nu doar eșecul l-a apăsat pe Leo Messi, ci și criticile pe care le primea la vremea respectivă.

5. Selecția a fost făcută pentru ca Messi să joace bine. Este pusă sub lupă și selecția care s-a făcut în 2022, comparativ cu cea din 2020. În 2010, echipa a pus o presiune foarte mare pe Messi, în frunte cu selecționerul Diego Armando Maradona. Naționala din 2022 a părut că s-a omogenizat mult mai repede și a fost formată din jucători despre care selecționerul Lionel Scaloni credea că îl vor completa pe Messi, chiar dacă unii nu erau atât de cunoscuți.

ADVERTISEMENT

6. Leo Messi, nervos înaintea meciului cu Olanda. Pe lângă finala cu Franța, câștigată la penalty-uri, probabil cel mai memorabil meci de la World Cup 2022 rămâne sfertul Olanda – Argentina. Messi a fost extrem de nervos după ce a auzit câteva declarații defăimătoare ale lui Louis van Gaal, selecționerul de atunci al batavilor, iar acest lucru i-a motivat foarte tare pe colegii Balonului de Aur.

7. Ce i-a spus Kun Aguero lui Messi după finala de Copa America pierdută. Aguero a fost alături de Messi în 2016, când Argentina pierdut finala de Copa America în fața celor din Chile. Deși n-a participat la triumful din 2022, fostul atacant apare în documentar și dezvăluie cum l-a ajutat pe Messi să treacă peste eșecul de la Copa America. „E ok. Să mergem. Vom vedea ce va fi în viitor. Nu îți face griji”, au fost cuvintele lui Aguero pentru Messi.

ADVERTISEMENT

Când se retrage Leo Messi

8. Întreaga Argentină s-a unit pentru ca Messi să nu se retragă de la națională. Messi a fost criticat după finala de Copa America din 2016 că nu se ridică la națională la nivelul de la Barcelona. Dezamăgit de aceste critici, Messi a decis să se retragă de la prima reprezentativă. În acel moment, toată lumea a revenit de partea lui Messi. Toți argentinienii i-au arătat cât de mult îl iubesc și l-au implorat să continue în tricoul „pumelor”.

9. Fanii argentinieni au făcut vrăji pentru a își ajuta naționala. În documentar sunt prezentați fani care acordă interviuri, unii dintre aceștia spunând că au apelat la superstiții sau chiar la vrăji pentru ca naționala lui Scaloni să devină campioană mondială.

10. Messi vrea să joace până nu mai poate. În documentar, Messi vorbește inclusiv despre retragerea din fotbal. „O să joc până nu mai pot. Când nu o să îmi mai placă să joc și să mă antrenez di de zi, atunci cred că va fi momentul în care trebuie să spun stop”. Cupa Mondială din 2022 câștigată de Argentina demonstrează în primul rând pasiunea lui Messi pentru fotbal. Deși s-a vorbit mai mereu în ultimul an despre retragerea sa, Messi nu pare convins că va agăța prea curând ghetele în cui.

  • 180 de selecții și 106 goluri are Lionel Messi la echipa națională a Argentinei
  • 8 Baloane de Aur are în vitrină superstarul lui Inter Miami
ADVERTISEMENT
2,80 este cota oferită de NetBet pentru pronosticul „GG, peste 2,5 goluri și peste 9,5 cornere” la meciul LA Galaxy - Inter Miami