Life

A băut zilnic doi litri de energizante și a ajuns de urgență la spital. E ireal ce spunea că vede

Bărbat transportat de urgență la spital după ce a băut în fiecare zi doi litri de energizante. Ce le-a spus medicilor că vede la baie.
25.02.2024 | 17:30
A baut zilnic doi litri de energizante si a ajuns de urgenta la spital E ireal ce spunea ca vede
Cât de dăunătoare pot fi energizantele. Sursa foto: DC Medical
ADVERTISEMENT

Un bărbat spune că a fost la un pas de moarte după ce a consumat în fiecare zi câte doi litri de energizante. A ajuns de urgență la spital și i-a uimit pe medici cu starea sa de sănătate. Ce le-a spus că vede la baie?

Bărbat ajuns la Urgențe după ce a băut zilnic doi litri de energizante

Vreme de doi ani, Andy Hammond a consumat câte doi litri de energizant. Atât de mult l-a afectat această băutură, încât într-o zi de Crăciun a leșinat, acasă. Medicii care au venit să-l salveze i-au precizat că mai avea doar câteva ore de supraviețuit.

ADVERTISEMENT

După ce s-a trezit pe patul de spital și după ce doctorii i-au explicat mai pe îndelete cu ce se poate alege pe viitor dacă va mai continua așa, Andy Hammond și-a dat seama că trebuie să renunțe definitiv la energizante.

Mai mult, medicii i-au descoperit bărbatului și probleme la rinichi, o piatră de patru milimetri și au aflat că acesta sângera când urina. Andy a mai precizat că simțea dureri foarte mari în zona rinichilor, chiar mai intense decât o rană pe care a suferit-o în Afganistan, unde a fost militar.

ADVERTISEMENT

”Am servit în armată și am fost rănit în Afganistan și nimic nu se compară cu pietrele la rinichi. Mi-au spus că băuturile energizante conțin multă cofeină, fosfor și zaharuri și există cercetări medicale care leagă băuturile de formarea pietrelor la rinichi”, a declarat bărbatul, potrivit Mirror.

Andy Hammond era dependent de energizante din copilărie. În adolescență a descoperit gustul acestei băuturi, care se bazează pe un conținut de cofeină foarte ridicat, zahăr într-o cantitate mult peste medie și fosfor.

ADVERTISEMENT

Concret, câte patru doze de 500 de mililitri de energizant a băut Andy Hammond în fiecare zi. Acum, după problemele întâmpinate, va dura ceva timp până își va reveni la normal. Medicii i-au estimat între șase luni și doi ani.

Minorii români nu vor mai avea voie să cumpere energizante

Pe data de 19 februarie, parlamentarii au adoptat, în formă finală, un proiect de lege prin care se interzice comercianților să mai vândă energizante minorilor. Tocmai din cauza efectelor extrem de nocive ale acestei băuturi, care devine mult mai toxică pentru copii.

ADVERTISEMENT

Persoanele care nu vor respecta legea vor fi acuzate de contravenție și riscă amenzi de până la 30.000 de lei, în funcție de gravitatea consecințelor asupra minorilor care vor achiziționa ilegal băutura. Totodată, se va suspenda activitatea locației pe o anumită perioadă, de până la 30 zile.

Adolescent român mort din cauza energizantelor

Zilele trecute, un băiat de 13 ani, din Bistrița-Năsăud, a murit pe terenul de fotbal, în urma unui antrenament, dar și după ce a consuma trei energizante. Potrivit celor de la fața locului, inițial a avut palpitații după care inima i-a cedat.

ADVERTISEMENT