Life

A câștigat la loto o sumă la care mulți nici nu visează, dar în scurt timp a ajuns la pușcărie. În ce a putut să bage banii

A câștigat la loto o sumă la care mulți nici nu visează, dar în scurt timp a ajuns la pușcărie. În ce a investit marele câștigător?
05.11.2023 | 07:00
A castigat la loto o suma la care multi nici nu viseaza dar in scurt timp a ajuns la puscarie In ce a putut sa bage banii
A câștigat la loto o sumă la care mulți nici nu visează, dar în scurt timp a ajuns la pușcărie. Sursă foto: Facebook, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A câștigat la loto o sumă la care unii doar visează. În scurt timp însă, avea să intre în pușcărie. E ireal în ce a putut să investească un bărbat, suma care i-ar fi putut asigura un trai de vis.

A câștigat la loto o sumă la care mulți nici nu visează, dar în scurt timp a ajuns la pușcărie

Un bărbat a câștigat la loto o sumă la care unii doar visează. Putea să trăiască o viață de lux și să se bucure de bani. Cu toate astea, a decis să facă o investiție memorabilă. Aceasta avea să îl coste ”mai scump” decât ar fi crezut.

ADVERTISEMENT

Bărbatul despre care vorbim a câștigat aproape 3 milioane de dolari la loto. Este vorba despre Ronnie Music Jr, care a tras un bilet răzuibil norocos la loteria din Georgia în februarie 2015.

A plecat acasă cu 2,3 milioane de lire sterline, adică echivalentul a aproape 3 milioane de dolari. Deși mulți ar fi investit în proprietăți, ori poate afaceri legale, iată că bărbatul a avut o altă idee.

ADVERTISEMENT

Mai exact, bărbatul care a câștigat la loto nu și-a cumpărat o casă de vacanță și nu a mers la cumpărături. Nici nu a plecat în vacanțe, ci a decis să se ocupe de o afacere care avea să îl coste scump.

Ronnie Music Jr. și-a folosit o parte din câștigurile de la loterie pentru a ajuta la acoperirea unei rețele de trafic de droguri condusă din închisoarea de stat Calhoun din Georgia. Este vorba despre trafic de metamfetamină în mai multe state.

ADVERTISEMENT

Nu a durat mult și au apărut și problemele. Astfel, după ce a câștigat la loto, bărbatul a ajuns în închisoare, fiind acuzat de trafic de droguri. Și se pare că nu a fost singurul, pentru că evident, o astfel de ”afacere” are nevoie de sprijin.

O serie de co-conspiratori ai lui Music au fost arestați în septembrie 2015 în timp ce încercau să vândă peste 5 kg de metamfetamină. Despre aceasta se presupune că ar fi fost furnizată de Music.

ADVERTISEMENT

Cazul bărbatului i-a surprins și pe judecători

Bărbatului nu i-a păsat însă de cele întâmplate atunci, așa că și-a văzut mai departe de afacerile lui. Asta în condițiile în care cei care îl ajutau s-ar fi aflat deja în spatele gratiilor la acel moment.

“Domnul Music a observat tranzacția și arestarea, dar nu și-a încetat implicarea în afacerea cu droguri”, se arată într-un document al instanței. Iată însă că lucrurile nu aveau să dureze prea mult.

Music a fost arestat o lună mai târziu cu ajutorul unui informator. Acesta a fost găsit cu 22.000 de dolari, adică echivalentul a 17.000 de lire sterline în numerar. La acestea se mai adaugă și patru kilograme de metamfetamină.

La percheziția casei și a locului său de muncă, autoritățile au găsit și 11 arme de foc. De asemenea, au mai fost descoperite “inclusiv arme de tip asalt, o pușcă de vânătoare cu țeavă tăiată interzisă și un revolver furat”.

În final, Music a pledat vinovat pentru “conspirație pentru trafic de cantități mari de metamfetamină și pentru posesia de arme de foc”. Astfel, la data de 3 aprilie 2017, bărbatul, în vârstă de 46 de ani pe atunci, a fost condamnat la 21 de ani de închisoare federală.

Cazul i-a surprins chiar pe judecători care nu au înțeles de ce a ales bărbatul care a câștigat la loto un astfel de drum. “Ai avut parte de un câștig pe care puțini în această lume îl au. Nimeni nu a risipit vreodată câștigurile la loterie într-un mod mai periculos și mai distructiv decât ai făcut-o tu”, a spus judecătoarea șefă a districtului SUA, Lisa Godby Wood, cea care l-a condamnat pe Music, potrivit ladbible.com.

ADVERTISEMENT
Tags: