News

A dat lovitura la Loto, dar și-a pierdut toată pensia. Ce a pățit un bătrân de 70 de ani după ce a ghicit numerele norocoase

Un bărbat de 70 de ani a avut parte de surpriza neplăcută a vieții, după ce a câștigat la Loto. Bărbatul s-a trezit mai sărac decât era.
30.12.2023 | 20:54
A dat lovitura la Loto dar sia pierdut toata pensia Ce a patit un batran de 70 de ani dupa ce a ghicit numerele norocoase
Câștigul la Loto nu aduce întotdeauna fericire sau prosperitate / Foto: Hepta (simbol)
ADVERTISEMENT

După ce a jucat o viață întreagă la Loto, un bătrân a crezut că a dat lovitura, după ce a ghicit numerele norocoase. În scurtă vreme a realizat că banii obținuți prin noroc îi aduc mai mult probleme decât beneficii.

Câștigul de la Loto, în rate lunare

Frank Kemmler, un văduv de 70 de ani din Adelaide, Australia, a avut inspirația să nimerească o combinație câștigătoare la jocul de Loto și să primească, astfel, suma de 60.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Extrem de fericit, bărbatul și-a sunat familia și a dat marea veste. ”Pregătiți bagajele, plecăm în vacanță”, le-a spus Frank rudelor sale, scrie news.com.au.

Ulterior, bărbatul a aflat că suma câștigată îi va fi virată în cont în rate lunare. Chiar și așa, bătrânul s-a bucurat, pentru că spera ca astfel să-și rotunjească venitul.

ADVERTISEMENT

I-au tăiat pensia pentru că avea venituri prea mari

Marea surpriză a venit abia în luna următoare, când omul nu și-a mai primit pensia. Îngrijorat, el a mers la casa locală de pensii și a cerut lămuriri. Cei de acolo i-au explicat că sumele primite lunar în cont, ca urmare a câștigului la Loto, sunt considerate o formă de venit, așa că pensia i-a fost tăiată complet.

În Australia, pensia este considerată un suport pentru nevoile de viață primare. Statul încurajează cetățenii să lucreze și după împlinirea vârstei legale de pensionare, astfel încât să-și asigure un nivel de trai mai bun.

ADVERTISEMENT

Astfel, pensionarii care obțin venituri suplimentare din alte activități vor avea parte de o diminuare a ajutorului de la stat (50 de cenți pentru fiecare dolar obținut din alte activități). Cum venitul lunar al norocosului câștigător era suficient de mare, acestuia i-a fost suspendată toată pensia.

”Fericitul” câștigător la loto: ”Aveți grijă ce vă doriți”

Situația s-a agravat pentru Frank în momentul în care a avut o problemă medicală și i s-a spus că nu mai are acces gratuit la servicii de sănătate și nici medicamente compensate.

ADVERTISEMENT

”Aveți grijă ce vă doriți”, a comentat omul, care spune că dacă știa că va ajunge în această situație, i-ar fi dat biletul fiicei sale.

La un an de la ”lovitura” dată la Loto, Frank a rămas fără niciun ban din câștig și și-a depus din nou dosarul pentru pensie. El a fost anunțat că procedurile, în cazul lui, vor dura aproximativ 6 luni.

ADVERTISEMENT
Tags: