Life

A devenit miliardară la 21 de ani, a avut 7 soți și a murit săracă. Povestea dramatică a Barbarei Hutton

Barbara Hutton a fost una dintre cele mai bogate femei din lume. A avut o avere impresionantă, dar a sfârşit într-un mod cumplit: singură şi fără niciun ban.
29.11.2023 | 12:05
A devenit miliardara la 21 de ani a avut 7 soti si a murit saraca Povestea dramatica a Barbarei Hutton
Barbara Hutton, alături de cel de-al doilea soț/ sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pe 14 noiembrie 1912, la New York, se năștea Barbara Hutton! Pentru cei care nu știu, ea a fost moștenitoarea a unei averi colosale, dar a murit într-un mod șocant, singură și în prag de faliment. Cine au fost cei 7 soți ai Barbarei Hutton!

Barbara Hutton a devenit miliardară la doar 21 de ani

Viața Barbarei Hutton este demnă de un film tragic! În presa, ea era cunoscută drept „săraca fată bogată”, cu toate că a fost moştenitoarea imperiului Woolworth. Barbara s-a născut în 1912, în America, și a fost una dintre cele mai bogate femei din lume, averea sa fiind una impresionantă la vremea respectivă. Cât a trăit, a avut o viață zbuciumată, presărată cu scandaluri și nu mai puțin de șapte divorțuri!

ADVERTISEMENT

Mama ei a fost Edna Woolworth, fiica fondatorului magazinelor de succes Woolworth, iar tatăl său, Franklyn Laws Hutton, era proprietarul unei firme de investiții și brokeraj din New York, SUA. Încă din copilărie, Barbara a avut parte de tot confortul. Când a împlinit 18 ani, părinții i-au organizat un bal de majorat grandios.

Din nefericire, mama ei s-a stins din viață la 33 de ani, din cauza unei otite suprainfectate. Au existat zvonuri că femeia s-ar fi otrăvit, pentru că soțul său avea mai multe relații extraconjugale. La vremea respectivă, Barbara avea doar 5 ani când i-a descoperit trupul neînsuflețit al mamei sale.

ADVERTISEMENT

Apoi, Barbara Hutton a rămas în grija unor rude, dar în cele din urmă a crescut alături de o guvernantă. Cu toate că a fost înscrisă la școli publice, ea a fost mereu un copil introvertit și nu a putut să aibă interacțiuni normale cu copiii de vârsta sa.

Bunica sa i-a lăsat o avere uriașă

În 1924, Jennie Woolwort, bunica sa, a murit, așa că i-a lăsat adolescentei o avere de 26,1 milioane de dolari, pe care a administrat-o tatăl ei, Franklyn Hutton. Când a împlinit 21 de ani, Barbara Hutton avea în conturi suma de 42 de milioane de dolari. Drept urmare, ea a devenit rapid una dintre cele mai bogate tinere din lume.

ADVERTISEMENT

Cu toate că mulți o invidiau pentru viața luxoasă în care se scălda, în realitate, viața Barbarei nu a fost una ușoară. A fost măritată cu șapte bărbați și a murit singură, fără niciun ban în conturi.

Barbara Hutton a fost mama unui singur copil, Lance Reventlow, cu cel de-al doilea soț al ei. Nu a fost o mamă excelentă, iar băiatul său a ajuns să trăiască într-un internat privat foarte scump. Nu și-a mai dorit copii, după ce a fost diagnosticată cu anxietate depresivă.

ADVERTISEMENT

A murit la vârsta de 66 de ani

Din nefericire, singurul copil al Barbarei Hutton a pierit într-un accident de avion în anul 1972, la vârsta de 36 de ani. A suferit enorm de mult în urma pierderii fiului său. A decis să locuiască la hotelul Beverly Wilshire, acolo unde a făcut cheltuieli uriașe. Mai mult de atât, Barbara Hutton își găsea refugiul în alcool și droguri.

Ea s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani, în mai 1979, în urma unui atac de cord. Ulterior, s-a aflat că Barbara era în faliment din cauza cheltuielilor extravagante, dar și a exploatării celor însărcinați să-i gestioneze averea uriașă. Se zvonește că ar mai fi rămas cu doar 3.500 de dolari în conturi!

Cine au fost soții Barbarei Hutton

Barbara Hutton a fost căsătorită de şapte ori. Prima dată s-a măritat cu Prințul georgian Alexis Mdivani, apoi cu un conte, un baron, un playboy notoriu, dar și actorul Cary Grant. În timpul căsniciilor, niciunul dintre ei nu a lucrat, aceștia fiind întreținuți de Barbara. La divorț, fiecare bărbat a primit sume exorbitante. Sătulă de relațiile eșuate, Barbara Hutton a decis să nu se mai căsătorească și s-a refugiat în alcool și droguri. La evenimente publice, Barbara Hutton venea deseori sub influența băuturilor alcoolice!

ADVERTISEMENT
Tags: