News

A făcut rapelul cu 3 săptămâni mai devreme. Ce probleme a întâmpinat, ulterior, un bărbat din Galați

24.03.2021 | 16:25
A facut rapelul cu 3 saptamani mai devreme Ce probleme a intampinat ulterior un barbat din Galati
A făcut rapelul cu 3 săptămâni mai devreme. Ce probleme a întâmpinat, ulterior, un bărbat din Galați
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Galați a fost vaccinat cu rapelul de la Astra Zeneca, mai devreme de 8 săptămâni, cum prevede protocolul. 

Bărbatul primise prima injecție pe 16 februarie, chiar la startul campaniei cu serul produs din Marea Britanie. Rapelul era programat pe 14 aprilie în sistemul național, dar gălățeanul a mers la centrul de vaccinare şi le-a cerut medicilor să-i facă injecția cu trei săptămâni mai devreme pentru că pleacă în străinătate, conform Antena3.

ADVERTISEMENT

Personalul medical a decis să îi administreze a doua doză mai devreme, deoarece, inițial, instrucțiunile arătau că rapelul la AstraZeneca se poate face după 4-8 săptămâni de la prima doză.

Un bărbat din Galați a făcut rapelul cu 3 săptămâni mai devreme. Ce probleme a întâmpinat după vaccin

Ulterior, bărbatul din Galați a aflat că nu i se poate elibera dovada de vaccinare, deoarece softul folosit ţine cont doar de programarea iniţială.

ADVERTISEMENT

Acesta nu poate primi adeverința de vaccinare, care îl scutește de carantină și teste PCR în călătoria în străinătate, mai devreme de 14 aprilie, când sistemul național de evidență a vaccinării poate genera documentul.

A doua injecţie poate fi administrată la 4 – 12 săptămâni după primul vaccin a explicat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Teodora Diaconiţa.

ADVERTISEMENT

”Persoana respectivă a venit în centrul de vaccinare şi a solicitat să fie vaccinat cu a doua doză de AstraZeneca la 5 săptămâni. El a explicat că pleacă în străinătate şi vrea să facă rapelul mai devreme.

Bărbatul a spus că se întoarce la 48 de săptămâni de la prima doză şi ar fi fost prea târziu. De altfel, avea acest drept să solicite rapelul la cinci săptămâni.

ADVERTISEMENT

Potrivit prospectului AstraZeneca, a doua injecţie poate fi administrată la 4 -12 săptămâni după prima doză. Şi pe pliantele din centrul de vaccinare este scris acest lucru”, a declarat Teodora Diaconiţa, conform Antena3.

ADVERTISEMENT
Tags: