News

A fost concediat pentru că nu era amuzant la locul de muncă. Despăgubiri uluitoare primite de bărbat

Caz incredibil, un bărbat a fost concediat deoarece nu era amuzant la locul de muncă. Angajatul a dat în judecată compania.
03.02.2024 | 14:18
A fost concediat pentru ca nu era amuzant la locul de munca Despagubiri uluitoare primite de barbat
A fost concediat pentru nu era amuzant la locul de muncă. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un caz incredibil, petrecut în Franța, a făcut înconjurul lumii, după ce un bărbat a fost concediat pentru că nu era amuzant la locul de muncă. Angajatul a dat în judecată compania la care lucra.

Motivul incredibil pentru care a fost concediat un bărbat la locul de muncă

Bărbatul își desfășura activitatea în cadrul firmei cu pricina încă din anul 2011. Deși avea o experiență de 10 ani aici, fiind angajat pe un post de consultant, pentru reprezentanții companiei nu a contat acest lucru.

ADVERTISEMENT

Astfel, angajatul a fost concediat deoarece „nu era amuzant și nu se conforma valorilor fun & pro” ale firmei. Aflându-se în această situație neobișnuită, bărbatul a acționat compania în instanță.

Inițial, plângerea acestuia a fost respinsă de Curtea de Apel din Paris în martie 2021. Curtea de Casație a hotărât, ulterior, că omul avea dreptate. Prin urmare, în noiembrie 2022, Curtea de Casație a afirmat că fostul angajat avea tot dreptul să refuze participarea la petrecerile organizate, în weekend-uri, la muncă.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții companiei au susținut că bărbatul a fost dat afară pentru „incompetență” și „nepotrivire culturală” cu valorile “fun și pro”. Decizia ar fi venit după ce francezul ar fi criticat firma.

El a spus că nu este de acord cu organizarea de „seminarii și petreceri de weekend cu băuturi, care au dus frecvent la consum excesiv de alcool, încurajat de asociați, care puneau la dispoziție cantități mari de alcool, și de practici care implicau promiscuitate, intimidare și incitare la diverse excese”, potrivit Le Parisien.

ADVERTISEMENT

Recent, Curtea de Apel Paris i-a dat dreptate bărbatului și a ordonat reangajarea lui. Mai mult, acesta va primi o despăgubire de aproape 500.000 de euro de la compania respectivă. Nu se știe, însă, dacă francezul se va întoarce la fostul loc de muncă.

Un jurnalist a demisionat de la jobul care îi aducea 150.000 de dolari în fiecare zi

Un alt caz ieșit din comun a avut loc în SUA, aici unde jurnalistul Geoff Morrel a renunțat la jobul pe care îl avea și care îi aducea 150.000 de dolari zilnic. Fostul jurnalist din PR la Disney a demisionat din cauza unor afirmații.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Morrel a fost deranjat de declarația CEO-ului Bob Chapek cu privire la faptul că legislația din Florida ar trebui să introducă predarea în unitățile de învățământ a unei materii referitoare la identitatea de gen și orientare sexuală.

 

ADVERTISEMENT
Tags: