Life

A fost creat primul copil AI. Micuța Tong Tong e capabilă de emoții și poate face diverse lucruri

Cum arată Tong Tong, primul copil creat cu ajutorul AI. Cercetătorii spun că este capabil de emoții și expresii tipice umane.
04.02.2024 | 20:12
A fost creat primul copil AI Micuta Tong Tong e capabila de emotii si poate face diverse lucruri
Tong Tong este primul robot copil dezvoltat cu ajutorul AI. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că tehnologia a avansat în ultima vreme. Datorită progreselor înregistrate în acest domeniu, cercetătorilor le este mult mai ușor să aducă la viață anumite idei care, odinioară, păreau irealizabile.

Tong Tong, primul copil robot dezvoltat cu ajutorul AI

Cercetătorii Institutului pentru Inteligență Artificială din Beijing au reușit să creeze primul copil AI. Realizarea este una uimitoare, mai ales că este prima creație de acest gen. Pe numele ei Tong Tong, fetița este capabilă să redea multe expresii umane.

ADVERTISEMENT

Cei care au văzut-o, deja, pe Tong Tong spun că aceasta este similară unui copil de 3 sau 4 ani. Momentan, aceasta poate îndeplini anumite sarcini și poate reda emoții tipice unui om.

Datorită tehnologiei avansate care a stat la baza creării lui Tong Tong, fetița AI este capabilă de mult mai multe lucruri decât și-ar fi imaginat omenirea. Copilul AI poate descifra cu ușurință acțiunile celor din jur, în funcție de anumite gesturi și tonalități.

ADVERTISEMENT

Tong Tong este atât de complexă, încât poate lua singură decizii și poate acționa după bunul plac. Comportamentul ei este tipic unui copil cu vârsta cuprinsă între 3 și 4 ani, iar acesta este un adevărat progres pentru tehnologie.

”Mica fetiță” a atras atenția tuturor celor prezenți la Expoziția pentru Inteligență Artificială din Beijing

Cercetătorii Institutului pentru Inteligență Artificială din Beijing și-au dat toată silința pentru a crea un robot nemaivăzut. Drept dovadă, Tong Tong poate îndeplini singură, fără ajutor 100 de sarcini specifice. La acestea se adaugă și 50 de munci clasice.

ADVERTISEMENT

Tong Tong înseamnă ”mica fetiță”, un nume deloc ales la întâmplare pentru robotul dezvoltat la Beijing. Cel mai probabil, acest nume i-a fost destinat după ce au fost finalizate comenzile și comportamentul pe care aceasta le are.

Cercetătorii din Beijing sunt de părere că, odată cu crearea lui Tong Tong, lumea AI și a tehnologiei a făcut un pas imens spre evoluție. Tong Tong este proiectată în așa fel încât, în mod constant, să îți poată îmbunătăți abilitățile și cunoștințele. Asta va fi posibil datorită explorării și interacțiunii.

ADVERTISEMENT

Tong Tong a putut fi admirată, pentru prima dată, la Expoziția de Tehnologie pentru Inteligența Artificială Generală. Aceasta a avut loc recent la Beijing.

Dezvoltarea lui Tong Tong a fost realizabilă cu ajutorul Institutului pentru Inteligență Artificială Generală din Beijing. Momentan, doritorii pot interacționa cu ea în spațiul destinat expoziției.

ADVERTISEMENT
Tags: