Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

A fost henț sau nu la Șut? Adrian Porumboiu îl contrează pe Marius Avram: “Asta-i bună!” Video Exclusiv

Adrian Porumboiu a discutat la FANATIK SUPERLIGA despre arbitrajul de la FCSB - Rapid 3-1. L-a felicitat pe Colțescu inclusiv pentru decizia de la golul de 2.
07.11.2022 | 15:48
A fost hent sau nu la Sut Adrian Porumboiu il contreaza pe Marius Avram Astai buna Video Exclusiv
A fost sau nu henț la Șut la golul de 2-0? Faza care a stârnit clee mai multe discuții la FCSB - Rapid 3-1. Sursă foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai buni arbitri români din istorie, Adrian Porumboiu, a comentat la FANATIK SUPERLIGA faza de arbitraj care a stârnit cele mai multe discuții la derby-ul FCSB – Rapid 3-1.

Adrian Porumboiu a comentat la FANATIK SUPERLIGA arbitrajul lui Sebastian Colțescu la FCSB – Rapid 3-1: “A fost de 100 de ori peste valoare echipei Rapid”

FCSB s-a impus clar în derby-ul cu Rapid, scor 3-1, iar arbitrajul lui Sebastian Colțescu a fost unanim apreciat. Singurul semn de întrebare s-a pus la faza din care Compagno a făcut 2-0. La VAR s-a analizat dacă a fost henț la recuperarea lui Șut, dar golul a fost în cele din urmă validat.

ADVERTISEMENT

“Arbitrajul a fost de 100 de ori peste valoarea echipei Rapid. Orice comentariu, că a fost sau n-a fost… Că-l lovește, că nu-l lovește (n.r. în mână) Colțescu a fost super. Știți că atâția ani de zile l-am criticat pe Colțescu. Dar acum nu am ce să-i spun. Și-a văzut de arbitraj, a arbitrat, Nici nu vreau să mai văd comentarii că a fost henț, că n-a fost henț”, a punctat Adrian Porumboiu la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

La FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Adrian Porumboiu a explicat și motivul pentru care astfel de faze au creat foarte multe polemici în ultimii ani. Totul vine ca urmare a numeroaselor schimbări pe care FIFA le face la acest capitol al arbitrajului. Și l-a contrazis pe Marius Avram, care la Digi Sport a spus că s-ar fi acordat henț dacă Șut ar fi fost cel care marca după ce atingea mingea cu mâna în prealabil.

ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu a explicat după FCSB – Rapid 3-1 care e problema la fazele de henț: “La fiecare mic dejun, cei de la FIFA mai modifică regulamentul”

“Faza este una care ar putea să fie una de manual. Dacă te-ai duce și ai vedea o fază similară cu cea care s-a petrecut împotriva lui CFR Cluj la Sevilla, ai putea să spui că a fost un punct de asemănare. Dar FIFA, spre regretul tuturor, atât modifică legea aceasta a hențului…

Practic, la fiecare mic dejun pe care-l servesc cei de la FIFA, mai modifică regulamentul.  Din 2020 a fost o regulă. Din 2021, altă regulă. Dacă nu-și mărește aria corpului, chiar dacă este henț, nu se dă. Aseară am mai auzit un arbitru pe un post de televiziune, care afirma că dacă marca jucătorul se dădea henț.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Adrian Porumboiu, despre faza litigioasă din FCSB – Rapid 3-1: “Colțescu nu avea ce să vadă în camera VAR. El așa a judecat”

Colțescu a văzut din prima, zic eu, că era aproape, că nu și-a mărit aria corpului. S-a și ferit un pic jucătorul de la FCSB. S-a ferit, s-a întors cu spatele…L-a lovit în cot, nu poți să spui că este hențul cel mai clar din lume. Mulți zic că de ce nu s-a dus să vadă pe video, dar nu avea ce să mai vadă, pentru că el așa a judecat. Din camera VAR i s-a comunicat că nu este henț. 

Și am vorbit prea mult despre fază. O decizie corectă, pentru că într-adevăr s-a modificat regulamentul. Este în spiritul jocului. Și chiar dacă ar fi fost o greșeală, ar fi trebuit să trecem peste ea.

ADVERTISEMENT

Din fericire petru Colțescu, n-a fost o greșeală. Și este o fază pe care n-aș comenta-o”, a încheiat Adrian Porumboiu analiza arbitrajului de la FCSB – Rapid 3-1.

ADVERTISEMENT