Sport

Cele mai importante decizii de arbitraj din FCSB – Rapid! Giuleştenii au avut gol anulat. Controversă la reuşita lui Compagno

FCSB - Rapid, derby-ul etapei a 17-a din SuperLiga, a beneficiat de câteva momente în care deciziile de arbitraj au fost în centrul atenţiei.
06.11.2022 | 21:52
Cele mai importante decizii de arbitraj din FCSB  Rapid Giulestenii au avut gol anulat Controversa la reusita lui Compagno
Ce decizii au luat arbitrii în FCSB - Rapid
ADVERTISEMENT
06-11-2022
20:42

Penalty corect în FCSB - Rapid

În minutul 74, Sebastian Colţescu a acordat o lovitură de la 11 metri pentru Rapid. La o centrare în careu, Valentin Creţu l-a placat în careu pe Marko Dugandzic. Fundaşul de bandă a văzut cartonaşul galben pentru acest fault.

Tot Marko Dugandzic a fost cel care a executat lovitura de la 11 metri şi l-a învins pe Ştefan Târnovanu.

06-11-2022
20:37

Junior Morais, eliminare corectă în FCSB - Rapid

În minutul 70, Sebastian Colţescu i-a arătat cartonaşul roşu direct lui Junior Morais. Fundaşul de bandă al Rapidului a fost trimis la mai devreme la cabine după ce l-a lovit cu palma peste faţă pe Andrei Cordea.

Decizia lui Sebastian Colţescu a fost una corectă, iar Junior Morais nu a protestat deloc după ce a văzut cartonaşul roşu.

Prima repriză a derby-ului FCSB – Rapid a oferit două faze fierbinţi, câte una la fiecare poartă, iar deciziile luate de brigada condusă de Sebastian Colţescu au făcut diferenţa.

Rapidul, gol anulat în minutul 11 al derby-ului cu FCSB

În minutul 11, Dragoş Grigore a reuşit să-l învingă pe Ştefan Târnovanu, însă bucuria rapidiştilor a fost stinsă imediat. Tuşierul Daniel Mitruţi a semnalizat o poziţie de ofsaid la fundaşul giuleştenilor şi a anulat golul.

ADVERTISEMENT

Pe reluările TV s-a putut vedea cum Dragoş Grigore se afla în ofsaid, astfel că decizia lui Daniel Mitruţi a fost una foarte bună. De altfel, jucătorii lui Adrian Mutu nici nu au protestat la golul anulat.

Controversă la golul lui Andrea Compagno din FCSB – Rapid

La trei minute după golul anulat Rapidului, Andrei Cordea a deschis scorul în derby-ul de pe Arena Naţională. Un sfert de oră mai târziu, în minutul 29, Andrea Compagno a majorat scorul, însă giuleştenii l-au înconjurat pe Sebastian Colţescu şi au contestat reuşita “roş-albaştrilor”.

ADVERTISEMENT

În consutrucţia fazei, la o minge pe care Cristi Săpunaru a încercat s-o degajeze, balonul l-a lovit în antebraţ pe Adrian Şut. Mingea a ajuns apoi la Andrea Compagno, care a marcat al doilea gol al FCSB-ului.

Radu Petrescu şi Marius Badea, arbitrii din camera VAR, au analizat faza din minutul 29 şi i-au transmis arbitrului că golul lui Andrea Compagno este valid.

ADVERTISEMENT

Marius Avram: “Este gol valabil”

Marius Avram a analizat faza din minutul 29 şi a susţinut că decizia luat a fost cea corectă. Fostul arbitru a susţinut că golul ar fi fost anulat doar dacă Adrian Şut ar fi înscris.

“Se întoarce cu spatele și încearcă să își tragă mâna înapoi. Dacă Șut înscria direct golul era anulat, dar a ajuns la un coechipier. Deci este gol valabil”, a fost reacţia lui Marius Avram la emisiunea DigiSport Special.

ADVERTISEMENT

Sebastian Colţescu a oprit meciul pentru cinci minute

În minutul 30, când Alex Ioniţă se pregătea să execute o lovitură de la colţ, Sebastian Colţescu a decis să oprească meciul. Arbitrul i-a chemat pe căpitanii celor două echipe, iar la staţia de amplificare s-a făcut un anunţ prin care ultraşilor li se cerea să nu mai folosească scandări rasiste. Derby-ul a fost realuat după cinci minute, iar prima repriză a avut parte de prelungiri consistente.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,80 este cota pentru „ambele marchează” la Oțelul – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT