News

A fost înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi. Când ar putea apărea o nouă bancă de piele în România

A apărut Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi, în România. Medicii vor putea avea acces la dosarul și istoricul acestor pacienți.
16.04.2024 | 18:03
A fost infiintat Registrul National Unic al Pacientilor Arsi Cand ar putea aparea o noua banca de piele in Romania
A fost înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

A fost creat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi, în România. Anunțul a fost făcut, marți, de prof. dr. Dan Mircea Enescu, primul chirurg plastician de copii din România și medic la Spitalul Grigore Alexandrescu, din București.

Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi, dezvoltat în România

De altfel, acest registru care va cuprinde datele pacienților arși, atât în cazul copiilor, cât și al adulților, a fost înființat de Clinica de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, aici unde renumitul medic își desfășoară activitatea.

ADVERTISEMENT

În Registrul Pacienţilor Arşi vor exista date referitoare la persoanele cu arsuri grave. În acest fel, medicii vor putea avea acces la dosarul și istoricul pacienților. Pentru implementarea Registrului este necesară aprobarea Ministerului Sănătății.

De asemenea, medicul Dan Mircea Enescu a ținut să puncteze că, în continuare, în România nu sunt suficiente locuri pentru tratarea arșilor. Acesta a precizat că, în prezent, sunt în desfășurare anumite acțiuni pentru a fi deschisă o bancă de piele.

ADVERTISEMENT

Astfel, noua bancă, atât de necesară pentru transplantul de piele în cazul pacienților arși, ar putea fi înființată curând. Potrivit medicului, citat de Agerpres, aceasta ar trebui să fie națională sau regională.

„Se lucrează la o nouă bancă de piele care trebuie să fie naţională sau regională. Ar fi de ajuns o bancă de ţesuturi, care să aibă piele în componenţa sa”, a transmis prof. dr. Dan Mircea Enescu, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Problema privind tratarea marilor arși în România a căpătat amploare, în special după incendiul de la Colectiv, din octombrie 2015. La trei ani de la tragedie, singura bancă de piele din țara noastră a fost închisă, deși a fost indispensabilă în tratarea victimelor de la Colectiv.

Anual, peste 10.000 de copii din România suferă arsuri

Totodată, medicul Dan Mircea Enescu atrage atenția asupra faptului că, în fiecare an, peste 10.000 de copii din România suferă arsuri. Conform datelor Clinicii de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri de la Grigore Alexandrescu, circa 100 de copii și tineri se află, anual, în situații critice, din cauza arsurilor.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, Dan Enescu a coordonat o campanie de conştientizare privind arsurile la copii. În acest sens au fost distribuite materiale educative, povești audio, un documentar și tutoriale video, atât pentru minori, dar și pentru părinți, pentru a-i informa cum trebuie să procedeze în cazul unei arsuri. Materialele pot fi descărcate gratuit de pe site-ul oficial al campaniei, www.stop-arsuri.ro.

ADVERTISEMENT
Tags:
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Adrian Năstase îl îngroapă pe Coldea. A spus tot
Adrian Năstase îl îngroapă pe Coldea. A spus tot
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării