Life

A fost lansat telefonul momentului. Producătorul se laudă că nu se strică niciodată. Îl poţi repara singur dacă apar probleme

S-a lansat telefonul momentului. Dispozitivul nu s-ar strica vreodată și îl poți repara de unul singur dacă vei avea probleme.
29.06.2023 | 16:47
A fost lansat telefonul momentului Producatorul se lauda ca nu se strica niciodata Il poti repara singur daca apar probleme
Când apare și în România noul telefon. Sursa foto: Tech Advisor
ADVERTISEMENT

Telefonul care ar putea revoluționa lumea digitală. Producătorul se laudă că nu se poate strica niciodată, iar dacă se vor ivi unele probleme, le poți repara de unul singur. Bateria lui ar ține până la trei zile. Cum arată dispozitvul? Iată în rândurile următoare.

Telefonul momentului. Nu se strică și îl poți repara singur dacă vor apărea probleme

Noul telefon este lansat de către HMD Global, producătorul telefoanelor Nokia. Așa cum era și cazul, dispozitivul are și o denumire, Nokia G42 5G, și este disponibil în două culori, respectiv ”So Grey” (gri) și ”So Purple” (violet-lavandă).

ADVERTISEMENT

Deși te poate duce cu gândul la vechile telefoane Nokia, de la începutul anilor 2000 , nu este vorba despre o formă similară, ci despre una adaptată vremurilor actuale. Află că spatele telefonului este fabricat într-un procent de 65% din materiale reciclate, potrivit Tech Advisor.

Noul telefon, făcut 65% din materiale reciclate. Ce cameră are

Nokia G42 5G conține trei camere, are 50 MP, ecranul este de tip HD, Gorilla Glass 3, și are 6, 56 inci. Dacă v-am stârnit interesul, noul telefon încă nu a apărut și la noi în țară, dar producătorii au promis că în curând îl vor vinde la scară largă.

ADVERTISEMENT

De altfel, datorită celor trei camere, cu care vei putea face fotografii atât celorlalți, cât și ție, pozele vor ieși cu o iluminare foarte bună, similară cu cea a unui aparat foto profesional. Pe lângă acestea, nici memoria nu este de trecut cu vederea.

Nokia G42 5G dispune de un spațiu de stocare de 128 GB și 6G RAM. Prețul de la care va porni vânzarea lui ar putea fi de 1.199 lei. În ceea ce privește reparația, nu vei mai fi nevoit să mergi la un service fiindcă dispozitivul are opțiune salvatoare numită QuickFix.

ADVERTISEMENT

Prin opțiunea QuickFix, poți înlocui de unul singur ecranul spart, portul de încărcare îndoit sau bateria veche a Nokia G42 5G. Vei avea puse la dispoziție instrucțiuni necesare pentru a reface totul. Totodată, producătorul promite că nici piesele de schimb nu vor fi unele scumpe, ci la ”prețuri accesibile și dezvoltate în colaborare cu iFixit”.

Nokia G42 5G a fost deja pus în vânzare în America. Pe site-ul companiei, se găsește la 199 GBP sau 249 EUR. Telefonul este al doilea smartphone al brandului Nokia și inclus în programul care asigură instrucțiuni de reparație, QuickFix.

ADVERTISEMENT

Nokia este una dintre cele mai vechi companii de telefoane mobile. Are sediul în Finlanda, iar în urmă cu peste două decenii a fost liderul mondial în domeniul comunicațiilor mobile. În 1987, compania a creat primul telefon portabil din lume, Mobira Cityman.

ADVERTISEMENT
Tags: