News

Ce telefoane vechi se vând astăzi pe foarte mulţi bani. Dacă ai acest Nokia, te poţi îmbogăţi imediat

Nokia, Motorola şi Ericsson sunt firmele cu care a început istoria telefoniei mobile, iar modelele lor de pionierat se vând azi cu bani buni.
27.05.2023 | 16:18
Ce telefoane vechi se vand astazi pe foarte multi bani Daca ai acest Nokia te poti imbogati imediat
Telefoanele vechi sunt la mare căutare
ADVERTISEMENT

Există în momentul de faţă modele de telefoane mobile vechi care se vând chiar mai scump decât un iPhone. Între acestea se află şi legendarul model Nokia 5110. Dar, cum Nokia și Motorola au dominat piața telefoanelor mobile la începutul anilor 2000, mai multe modele ale acestor brand-uri valorează acum mai mult decât une smartphone-uri noi.

Primul mobil de la Motorola ajunge la 3.500 de euro

Popularitatea telefoanelor mobile a început în anii ’90, când au devenit unul dintre mijloacele de comunicare disponibile pe scară largă. Oamenii au avut ocazia să sune de oriunde din lume, să își trimită mesaje unul altuia, iar unele dispozitive au avut chiar preinstalate primele jocuri pentru mobil.

ADVERTISEMENT

Pentru mulți utilizatori actuali, telefoanele mobile vechi provoacă o adevărată nostalgie, deoarece sunt semnificativ diferite de smartphone-urile moderne.

Sunt destui cei care au încă aceste articole, deja rare, iar acum se pare că ele pot fi vândute la preţuri foarte bune. Totuși, acest lucru se aplică doar dispozitivelor care sunt în stare bună de funcționare şi nu sunt blocate de anumiți operatori de telefonie mobilă.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, presa germană scrie că un locuitor din Munchen a reușit să vândă în urmă cu doi ani, pe eBay, un iPhone 2G cu aproape 2.500 de euro. După numai un an, un alt german, din Kirchheim, a vândut același tip de dispozitiv cu o sumă aproape de trei ori mai mare, 6.500 de euro.

Publicaţia britanică The Sun aminteşte şi de modelul Nokia 7700, care în 2003 și 2004 a fost produs drept un prototip, dar nu a fost lansat oficial niciodată. Fiind considerat o raritate pe piața telefoanelor mobile, preţul pentru un astfel de dispozitiv poate ajunge la 1.000-2.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

În schimb, Motorola 8000x, primul telefon mobil care putea fi ţinut în mână, este mult mai scump. Lansat în perioada 1983-1994, acest model de colecţie s-a vândut până acum la preţuri cuprinse între 800 şi 3.500 de dolari.

Site-urile de specialitate mai scriu şi despre alte modele clasice, precum Nokia 3310, un super dispozitiv vândut foarte bine în anii 2000 şi al cărui preţ poate ajunge până la 300 de euro dacă starea aparatului este excelentă, este pe deplin funcţional şi original, nu luat de la producătorii chinezi.

ADVERTISEMENT

Un alt dispozitiv la mare căutare este Motorola StarTAC, primul telefon flip de pe piaţă. Valroarea acestuia poate ajunge până la 500 de euro, dacă starea lui este excelentă. Un alt model iconic, celebrul Ericsson T10, se vinde şi la preţul de 2.000 de euro dacă este în stare bună de funcţionare.

ADVERTISEMENT
Tags: