Sport

A fost goalkeeperul FCSB-ului, dar a recunoscut tot: „Abia la 30 de ani am avut antrenori care m-au învățat portărie!”

Edi Stăncioiu, fostul portar al FCSB-ului, a recunoscut că abia la 30 de ani a avut antrenori care l-au învățat lucruri pe care trebuia să le cunoască în meseria sa.
12.01.2023 | 15:31
A fost goalkeeperul FCSBului dar a recunoscut tot Abia la 30 de ani am avut antrenori care mau invatat portarie
A fost portarul FCSB-ului, dar a recunoscut că la 30 de ani a învățat meserie. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Edi Stăncioiu s-a ferit însă în a da un verdict cu privire la cine ar trebui să fie titular în poarta FCSB-ului, competiția fiind între Andrei Vlad și Ștefan Târnovanu.

A fost portarul FCSB-ului, dar a recunoscut că la 30 de ani a învățat meserie

Edi Stăncioiu, fostul portar al FCSB-ului, a recunoscut că la 30 de ani a învățat de fapt meserie, deși a fost unul dintre portarii buni ai României, fiind și în lotul „tricolorilor” la EURO 2008:

ADVERTISEMENT

„Un portar se dezvoltă la 29-30 de ani. Vorbesc în numele meu. Înveţi foarte mult lucruri. Fac şi eu o paralelă care nu e tocmai fericită pentru mine. Eu am învăţat portărie la 30 de ani. 

Am avut parte de antrenori cu portarii care m-au învăţat cu adevărat ce înseamnă portărie atunci. Cum să fac un pas, cum să mă mişc, la 30 de ani”.

ADVERTISEMENT

„Am avut antrenori cu portarii somităţi ale fotbalului românesc care dădeau mingea cu mâna, aici, le văd şi eu.  E păcat că le-am trăit prea târziu. Eu am învăţat lucruri la 30 de ani pe care italienii le învaţă la 11 ani.

Nu pot să vorbesc despre care este mai bun dintre Târnovanu și Vlad. Andrei are calități tehnice mai bune, știu asta pentru că m-am antrenat cu el, pe Târnovanu nu îl știu așa de bine.

ADVERTISEMENT

Îți dai seama cum este un portar mult mai bine când ești lângă el zi de zi la antrenamente”, a mai spus Edi Stăncioiu, la TV OrangeSport.

  • 41 de ani are Edi Stăncioiu

A jucat șase meciuri pentru FCSB

Edi Stăncioiu a avut o carieră bună, debutând în fotbalul mare la Sportul Studențesc, în celebra „gașcă nebună”, iar în 2006 era transferat de către CFR Cluj pentru 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Acesta a stat nu mai puțin de opt ani în „Gruia”, după care a ajuns la ASA Târgu Mureș, iar din 2016 a prins un transfer la FCSB, unde a devenit rezerva lui Florin Niță. Edi Stăncioiu a jucat în 6 meciuri pentru FCSB, 5 în campionat și unul în Cupa Ligii României.

„Eu îmi doream să joc, să nu creadă nimeni că m-am mulțumit cu statutul de rezervă, dar era greu să fiu în fața lui Florin Niță, îl simțeam și de la antrenamente că e mai bun decât mine!”, a mai spus Edi Stăncioiu.

În vara anului 2018 a ajuns la Universitatea Craiova, iar un an mai târziu s-a retras din fotbal, fără să joace vreun meci oficial pentru olteni.

  • 3 titluri de campion a câștigat Edi Stăncioiu cu CFR Cluj

  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,95 este cota pentru „2 solist și sub 3,5 goluri” la meciul AFC Hermannstadt – FCSB!

ADVERTISEMENT