News

A fost prins cu 4 milioane de euro nedeclarați. Suma uriașă pe care un bărbat o are de plătit la ANAF

Executat de Fisc, după ce nu a declarat venituri de 20 milioane lei, echivalentul a 4 milioane de euro. Ce sumă uriașă trebuie să plătească acum românul care și-a ascuns averea
22.11.2022 | 13:35
A fost prins cu 4 milioane de euro nedeclarati Suma uriasa pe care un barbat o are de platit la ANAF
Un român a fost prins cu venituri nedeclarate de 20 milioane lei
ADVERTISEMENT

Campania declanşată de ANAF împotriva celor care nu şi-au declarat veniturile scoate la iveală situaţii uluitoare, în Satu Mare fiind descoperit un cetăţean cu 20 de milioane de lei, bani a căror provenienţă nu a declarat-o Fiscului.

ANAF are un soft special pentru a-i urmări pe “influenceri”

Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a declarat că un cetăţean cu domiciliul în municipiul Satu Mare a fost depistat cu o avere nedeclarată de peste 20 de milioane de lei (aproximativ 4 milioane euro), el urmând să fie executat pentru un impozit de 2,6 milioane lei, adică peste o jumătate de milion de euro.

ADVERTISEMENT

ANAF a declanşat la începutul verii o amplă campanie de control a românilor care nu şi-au declarat averile, în vizorul inspectorilor estimându-se a fi aproximativ 500.000 de persoane. În plus, a început şi urmărirea “influencerilor” care fac bani din activitatea online.

“Avem un soft care ne pune la dispoziție care cont, al cărei persoane, este mai accesat, pentru că în funcție de numărul de accesări atât îți vin și veniturile din partea acestor platforme. În funcție de accesările pe care le are o persoană care are deschis un cont acolo primește și o anumită sumă de bani”, a declarat Lucian Heiuş la Antena 3.

ADVERTISEMENT

În plus, reprezentanţii Fiscului au avertizat că au acces şi la informații din alte țări, astfel că bunurile din străinătate, inclusiv casele de vacanţă, nu pot fi ascunse. Prin astfel de cooperări transfrontaliere s-au descoperit zeci de români care au câştigat bani din tranzacţionarea de criptomonede, suma descoperită nedeclarată depăşind 130 milioane euro.

Cazul descoperit recent la Satu Mare îl depăşeşte cu mult pe cel din urmă cu câteva săptămâni din Bihor, unde un bărbat a fost “campionul” lunii octombrie, cu venituri nedeclarate de 12,5 milioane lei. Pe locul doi luna trecută s-a a fost o persoană din judeţul Satu Mare, cu o diferenţă nejustificată de 7,9 milioane de lei, iar pe locul trei a fost o persoană din Bucureşti, Sectorul 1, cu o diferenţă de 7,2 milioane de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: