Sport

A fost „război” înainte de U Cluj – CSA Steaua! Imagini halucinante de la luptele dintre jandarmi și ultrași. Video

Partida U Cluj - CSA Steaua, 1-0, a transformat centrul Clujului într-un adevărat „teatru de război”! Mai mulți ultrași s-au bătut cu jandarmii veniți să asigure ordinea.
08.04.2022 | 12:00
A fost razboi inainte de U Cluj  CSA Steaua Imagini halucinante de la luptele dintre jandarmi si ultrasi Video
Partida U Cluj - CSA Steaua, 1-0, a transformat centrul Clujului într-un adevărat „teatru de război”! Mai mulți ultrași s-au bătut cu jandarmii veniți să asigure ordinea. Sursa foto stiridecluj.ro
ADVERTISEMENT
08-04-2022
09:06

18 sancțiuni contravenționale în valoare de mii de lei după ”U” Cluj – Steaua

Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj a aplicat 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.800 de lei după altercațiile dintre suporterii echipelor Universitatea Cluj și Steaua București.

De asemenea, Jandarmeria Cluj continuă să identifice persoanele implicate în conflictele violente de dinaintea, din timpul și de după meci, da și modul în care efectivele de jandarmi au intervenit pentru a aplana spiritele.

Conform unui comunicat oficial al Grupării Mobile de Jandarm Cluj, incidentele au izbucnit în jurul orei 17:45, când mai mulți suporteri steliști i-au atacat pe fanii Universității Cluj aflați pe o terasă în centrul orașului.

Meciul U Cluj – CSA Steaua, 1-0, care a contat pentru etapa a 3-a din play-off-ul Ligii 2, a generat scene de-o violență incredibilă atât în centrul orașului Cluj, cât și pe stadionul „Cluj Arena”.

A fost „război” înainte de U Cluj – CSA Steaua

Înaintea meciului de pe „Cluj Arena”, mai mulți suporteri ai formației gazdă s-au bătut cu jandarmii, în centrul vechi. Ultrașii au aruncat cu tot ce le-a picat în mâini.

ADVERTISEMENT

După mai multe minute în care forțele de ordine s-au confruntat cu suporterii de la U Cluj, spiritele s-au calmat.

Incidente au avut loc și pe stadion

Nici în tribunele stadionului „Cluj Arena” nu a fost liniște. De această dată, au intrat în scenă mai mulți ultrași de la CSA Steaua, care au sărit în teren și au avut o altercație violentă cu forțele de ordine. În timpul acestor incidente, mai multe scaune au fost rupte.

ADVERTISEMENT

Un suporter scandalagiu a fost scos cu forța din stadion de jandarmi.

„Premergător începerii partidei, în jurul orei 16:20, în zona Piaţa Unirii a avut loc o scurtă altercație între 3 membri ai galeriei gazdă și 2 membri ai galeriei oaspete, altercație care a fost imediat aplanată de forțele de ordine. Persoanele implicate au fost identificate și sancționate contravențional.

Pe timpul desfășurării partidei de fotbal, la finalul primei reprize, membri ai galeriei oaspete au încercat să pătrundă pe suprafața de joc prin distrugerea unor porțiuni din gardul care separă peluza oaspete, aruncând cu părți din gard și scaune. Întrucât stewarzii nu puteau face faţă acestei situaţii, Jandarmeria a constituit un cordon de ordine pentru a împiedica pătrunderea pe suprafaţa de joc şi conflictul direct între galerii.

ADVERTISEMENT

Până în momentul de față s-au aplicat 8 sancțiuni la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoarea de 2300 lei și 2 avertismente scrise și o sancțiune la 1 Legea 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, în valoare de 1500 lei.

Precizăm că până în acest moment nu avem informaţii despre vătămarea corporală a vreunui suporter şi vă confirmăm că în rândul forţelor de ordine nu au fost jandarmi răniţi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, sunt în derulare activităţi de identificare a tutror celor implicaţi în aceste incidente, urmând a se dispune măsurile legale împotriva acestora”, a transmis Gruparea Mobilă de Jandarmerie Cluj.

Suporterii lui Dinamo îi felicită pe „frații” de la U Cluj

„MÂNDRI DE FRAȚII DIN CLUJ

Nu doar pentru victoria în fața echipei dintre cimitire, ci și pentru atmosfera din tribune, demnă de Liga 1.

Ne întrebăm de ce a dispărut de pe radare charterul cu care se anunțase că vor veni oaspeții. Cu surle și trâmbițe, au dat mare anunț zilele trecute, spunând că prin această deplasare vor revoluționa ultraseria.

Am râs cu poftă când am văzut anunțul, mai ales că pe vremea când noi făceam deplasări cu charterul, ei ori erau suporteri ai propriei clone, ori se zbăteau prin liga a 4-a și le strigau jucătorilor de pe garduri „împliniți-ne cel mai mare vis: duceți-ne în liga a 3-a!”.

În seara asta, U Cluj a câștigat meciul cu csa, prin golul lui Haită, nume predestinat pentru o astfel de misiune.

Pe tot parcursul meciului, s-a auzit o singură peluză, cea a Șepcilor Roșii. În rest, pe nicăieri, nici măcar o poză cu ăia cu charteru…
Câinii din Cluj și din apropiere au cântat alături de frați.

Mâine seară e rândul nostru să facem atmosferă în Ștefan cel Mare, la meciul cu U Craiova”, se arată într-un mesaj postat, pe Facebook, de Peluza Cătălin Hîldan.

ADVERTISEMENT
Tags: