News

A fost scoasă la vânzare ”cea mai fotografiată casă din Thassos”. Cât costă ”bijuteria” cu 8 camere

”Cea mai fotografiată casă din Thassos” a fost scoasă la vânzare pentru o sumă acceptabilă, potrivit internauților din România. Unii au început să viseze la o viață în Grecia.
05.07.2022 | 16:27
A fost scoasa la vanzare cea mai fotografiata casa din Thassos Cat costa bijuteria cu 8 camere
Casă de vacanță în Thassos. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

“Cred că scotea mai mulți bani dacă punea taxă foto”, a explicat un turist. Piața caselor din Grecia este accesibilă românilor, fie pentru turism, fie pentru schimbarea permanentă a locației.

Cea mai fotografiată casă din Thassos, de vânzare

Pe grupurile dedicate vacanțelor din Grecia, mulți se interesează în ce condiții poate fi cumpărată o casă acolo. În această situație se află și cea mai fotografiată casă din Thassos, situată în Panagia.

ADVERTISEMENT

“Cea mai fotografiată casă din Panagia. Și ghici ce? It’s for sale!, a scris un internaut. Proprietarii cer 120.000 de euro pentru această casă, conform site-ului oficial al unei agenții imobiliare.

Construită în 1967, casa are 140 de metri pătrați și e decomandată. E renovată, zugrăvită și mobilată, însă interiorul pare mai degrabă rustic, decât modern. Deși este descrisă ca fiind o casă de vacanță de lux, pretențioșii ar putea strâmba din nas și ar fi nevoiți să investească câteva zeci de mii de euro în renovare.

ADVERTISEMENT

Casa cu două etaje are 8 camere, dintre care 3 dormitoare, două băi, o bucătărie și scări interioare. În spatele casei se află o grădină cu vedere la munte, astfel că unii s-au întrebat, deja, retoric: ”Ne luăm casă de vacanță?”.

Turiștii recunosc clădirea și spun că au fotografiat-o, deși proprietara, o femeie în vârstă, le-a cerut să nu facă acest lucru.

ADVERTISEMENT

Bătrânica s-a obișnuit cu turiștii care fac poze casei, cred că scotea mai mulți bani dacă punea taxă foto”, a explicat un turist.

Potrivit Consulatului General al României în Salonic, în Grecia trăiesc aproximativ 35.000 de români.

ADVERTISEMENT

”Conform statisticilor primite din partea autorităților elene, la data de 22.06.2013, comunitatea românească având carte de rezidență pentru cetățeni UE pe teritoriul Republicii Elene era formată din 35.383 persoane, după următoarea structură:

29.913 cărți de rezidență cu valabilitate până la 5 ani, 2470 cărți de rezidență cu valabilitate nelimitată. Totodată, în cadrul activității consulare și pe baza serviciilor consulare prestate, estimăm un număr de 35.000 cetățeni români aflați în Grecia, fără a se afla în posesia unei cărți de rezidență”, este precizat pe site-ul oficial al salonic.mae.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: