Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„A fost turbo!”. Cine l-a impresionat pe Sorin Cârțu la Oțelul – Universitatea Craiova 1-3

Sorin Cârțu a fost impresionat de un jucător al Universității Craiova în victoria cu Oțelul Galați, scor 3-1. Pe cine a remarcat fostul președinte al oltenilor.
27.11.2023 | 16:15
A fost turbo Cine la impresionat pe Sorin Cartu la Otelul  Universitatea Craiova 13
Cine este jucătorul care l-a impresionat pe Sorin Cârțu după Oțelul - Universitatea Craiova 1-3. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a câștigat a doua partidă consecutivă în SuperLiga. Ivailo Petev are două victorii în tot atâtea meciuri pe banca oltenilor, iar Alexandru Mitriță pare reinventat sub comanda noului antrenor bulgar. Sorin Cârțu a analizat victoria oltenilor de la Galați în direct la FANATIK SUPERLIGA.

„A fost turbo!” Cine l-a impresionat pe Sorin Cârțu la Oțelul – Universitatea Craiova 1-3

Deși a fost în pericol să fie amânat pentru o dată ulterioară din cauza ninsorii, meciul de la Galați, dintre Oțelul și Universitatea Craiova, a fost decalat doar cu o oră. Formația antrenată de Dorinel Munteanu a intrat cu avantaj minim la pauză.

ADVERTISEMENT

Repriza secundă a fost de vis pentru Universitatea Craiova. Alex Mitriță a reușit un hat-trick și a adus bucuria în rândul suporterilor din Bănie. Sorin Cârțu a fost impresionat de fotbalistul de 28 de ani al Universității Craiova.

„A doua repriză, ‘chapeau’. Probabil că la pauză s-a întâmplat ceva, o intervenție ceva mai în forță. Au ieșit pe alte coordonate. S-a activat Mitriță mult mai bine decât a fost în prima repriză și mult mai bine decât a fost în toate meciurile.

ADVERTISEMENT

A făcut o repriză secundă de senzație. A fost turbo. S-a infiltrat bine între linii, mereu cu preluare imediată spre atacanții centrali, spre poartă. De aici au ieșit și combinațiile”, a declarat Sorin Cârțu, la FANATIK SUPERLIGA.

„Mitriță este jucător de echipa națională?” Răspunsul direct al lui Sorin Cârțu

Sorin Cârțu este de părere că evoluțiile bune ale lui Mitriță îi ajută și pe ceilalți jucători de la Craiova să iasă în evidență. Fostul președinte al Universității Craiova este de părere că Mitriță a arătat în meciul cu Oțelul Galați ca un jucător care merită să fie convocat la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Cârțu a remarcat că Ivailo Petev i-a schimbat poziția din teren lui Mitriță. Din banda stângă, jucătorul a fost tras spre centru. „Înainte de cele trei goluri au fost și ocazii foarte bune din care puteau să marcheze.

Îmi aduc amintea ratarea lui Danciu, ratarea lui Mitriță. Mitriță din repriza a doua este Mitriță care a plecat de la Craiova în străinătate, în America. La modul acesta își punea amprenta pe jocul echipei și pe evoluția celorlalți. Pentru că în felul acesta ies și ceilalți în evidență, cum a fost combinația cu Markovic, cu Crețu. 

ADVERTISEMENT

(n.r. a arătat ca jucător de echipa națională) Așa este. Am scos în evidență că Papură greșea în cazul lui Mitriță atunci când îl fixa în banda stângă. Mitriță trebuie să aibă libertate în teren. Să joace unde simte el și cum simte el nevoia. Nu este un jucător căruia trebuie să-i dai sarcini fixe, tactice. 

„Este meritul lui Petev. Mitriță a părut diferit față de ceea ce juca”

Trebuie să fie el prin caracteristicile prin care s-a făcut cunoscut. Nu trebuie să-i îngrădești evoluția în teren. Ivailo Petev i-a schimbat postul. Este scos din zona laterală și băgat într-o zonă mai centrală.

Are și sarcini defensive mai puțin stricte față de ceea ce joacă un inter stânga. În momentul în care ai doi interi cum au fost Crețu și Mateiu pot să suplinească o lipsă de efort defensiv la un moment al lui Mitriță. 

Îl lași mai mult pentru atac. Reușitele vor veni. (n.r. este meritul lui Petev) Absolut. Poziția lui Mitriță am văzut-o și la partida cu Dinamo. În astea două partide, Mitriță a părut diferit față de ceea ce a jucat în acest campionat până la momentul venirii noului antrenor.

De-aici înainte este și treaba lui Mitriță. El trebuie să recidiveze cu evoluții de tipul ăsta”, au fost comentariile lui Sorin Cârțu, la FANATIK SUPERLIGA.

Stați cu ochii pe FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, pentru a urmări LIVE și EXCLUSIV emisiunea FANATIK SUPERLIGA. Fiecare ediție poate fi urmărită în premieră luni, marți și vineri, ora 17:30, pe canalul de Youtube FANATIK.RO și pe pagina de facebook Horia Ivanovici.

„A fost turbo!” Cine l-a impresionat pe Sorin Cârțu la Oțelul – Universitatea Craiova 1-3

ADVERTISEMENT