News

A încercat să scape de armată, dar era cât pe ce să fie mâncat de lupi. Povestea impresionantă a unui dezertor ucrainean care a fugit de război

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Ucraina, și-a văzut moartea cu ochii, după ce a încercat să scape de război. Timp de șase zile a rătăcit în Carpați pentru a fugi în România.
10.04.2024 | 16:50
A incercat sa scape de armata dar era cat pe ce sa fie mancat de lupi Povestea impresionanta a unui dezertor ucrainean care a fugit de razboi
A încercat să scape de armată, dar era cât pe ce să fie mâncat de lupi Sursa foto: bucpress.eu/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Războiul din Ucraina seamănă în continuare teroare în rândul cetățenilor care fug mâncând pământul din calea ”orcilor” lui Putin.

Ucraineanul a încercat să traverseze frontiera de stat

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a încercat, la fel ca și alți ucraineni, să scape de armată și de război și a fugit de acasă unde a văzut cu ochii, potrivit bucpress.

ADVERTISEMENT

Fără să îi pese că își pune viața în pericol acesta a plecat pe jos către granița cu România, cu gândul de a traversa ilegal frontiera de stat.

Timp de șase zile, el a rătăcit prin munți, unde a înfruntat condiții extreme precum zăpadă de doi metri, dar și urletele lupilor care nu o dată i-au dat târcoale.

ADVERTISEMENT

„Șase zile a rătăcit prin munți un bărbat de 42 de ani, încercând să ajungă singur la granița cu România. Cu toate acestea, nu se aștepta ca călătoria să devină atât de dificilă și periculoasă.

Întrucât stratul de zăpadă în munți ajungea la doi metri, iar animalele sălbatice nu erau deloc o raritate – a povestit că a întâlnit un râs carpatin și a auzit lupii noaptea”, au transmis grănicerii ucraineni printr-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților ucrainene, în cele șase zile de pribegie, bărbatul și-a pierdut de mai multe ori orientarea și astfel a ajuns să străbată pe jos aproximativ 70 de kilometri în munți.

Atunci când încerca să treacă granița cu România, grănicerii ucraineni l-au reținut pe dezertorul a cărui stare de sănătate era deplorabilă.

ADVERTISEMENT

Cu hainele ude și rupt de oboseală, bărbatul a fost ajutat de polițiștii de frontieră să ajungă în lumea civilizată.

Mai mult, grănicerii au întocmit un protocol administrativ pentru încercarea de traversare ilegală a frontierei de stat.

În urma acestui incident, reprezentanții Serviciului de Frontieră al Ucrainei au atras atenția că astfel de călătorii sunt extrem periculoase și se pot sfârși tragic.

„Ele prezintă un pericol direct pentru sănătate și adesea se termină fatal”, au transmis cei de la Serviciul de Frontieră al Ucrainei.

ADVERTISEMENT