Sport

A învins Elveția la Lucerna și acum îl avertizează pe Edi Iordănescu: „Este o problemă”

Jucătorul din lotul României, care a învins Elveția la Lucerna, îl avertizează pe Edi Iordănescu în privința meciului de luni seară.
19.06.2023 | 11:48
A invins Elvetia la Lucerna si acum il avertizeaza pe Edi Iordanescu Este o problema
Un fost jucător al naționalei României l-a avertizat pe Edi Iordănescu. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România are amintiri plăcute de la precedentul meci disputat cu Elveția la Lucerna. „Tricolorii” au câștigat cu 1-0 într-un meci de pregătire chiar la inaugurarea stadionului. Răzvan Raț, fostul fundaș stânga al naționalei României, prezent în echipa de start la acea partidă, l-a avertizat pe selecționerul României.

Edi Iordănescu, mari bătăi de cap pentru meciul cu Elveția

Elveția primește vizita României în a patra etapă din preliminariile Euro 2024, luni, 19 iunie, de la ora 21:45. După problemele cu portarii, Edi Iordănescu are alte bătăi de cap. Fundașii laterali Andrei Rațiu, Mario Camora și Raul Opruț nu au prins lotul final pentru partida cu Elveția din cauza accidentărilor.

ADVERTISEMENT

Selecționerul l-a convocat de urgență pe Valentin Țicu, fundașul aflat în cantonamentul României U21 la Mogoșoaia pentru Euro 2023. Totuși, fotbalistul Petrolului Ploiești se află la prima selecție în lotul echipei naționale și, cel mai probabil, va începe partida cu Elveția de pe banca de rezerve.

Astfel, Edi Iordănescu va apela la meciul cu Elveția pe varianta Deian Sorescu în postul de fundaș stânga. Deși evoluează în banda dreaptă, fostul jucător de la FCSB a fost folosit de Iordănescu Jr. în partea stângă atât la meciul cu Andorra (2-1), cât și la partida cu Kosovo (0-0), când l-a înlocuit pe Camora, accidentat.

ADVERTISEMENT

A învins Elveția la Lucerna și acum îl avertizează pe Edi Iordănescu: „Este o problemă”

Răzvan Raț este de părere că soluția lui Edi Iordănescu, de a-l juca pe Deian Sorescu în banda stângă, nu este cea mai prielnică. Fostul fundaș stânga al naționalei a fost pe teren la precedentele două confruntări ale României cu Elveția. Atât în 2012, într-un amical, scor 1-0 pentru România, cât și la Euro 2016, în remiza 1-1 din Franța.

„Este o problemă pentru el (n.r. Deian Sorescu) că joacă în stânga, iar piciorul lui de bază este dreptul. Acuratețea paselor și a centrărilor sale cu piciorul stâng are de suferit. De asemenea, mișcările tactice în partea stângă sunt pe invers pentru un jucător de bandă dreaptă. Trebuie să se adapteze”, a declarat Răzvan Raț, potrivit gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Totodată, meciul României cu Elveția de la Campionatul European din 2016 a reprezentat ultima partidă pentru Răzvan Raț în tricoul echipei naționale. Fostul fotbalist este conștient că selecționata lui Murat Yakin are prima șansă la victorie, însă rămâne încrezător.

„Elveția nu e un balaur, precum Spania, Germania sau Anglia”

„Elveția pornește ca favorită și va încerca să conducă jocul. Nu cred însă că ne va băga cu fundul în poartă. Vom avea și noi ocaziile noastre. Elveția e o echipă bună, dar nu e un balaur, precum Spania, Germania sau Anglia. Sper să luăm măcar un punct”, au fost cuvintele lui Răzvan Raț.

ADVERTISEMENT

România se află pe locul 2 în grupa I înaintea meciului cu Elveția. „Tricolorii” au acumulat 7 puncte în trei partide. De cealaltă parte, adversara de luni seară a României este lider în grupă, cu maximum de puncte după primele trei partide.


  • 1,96 este cota EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „total goluri România: peste 0,5” la meciul Elveția – România

ADVERTISEMENT