Life

A murit actrița Monica Fermo, la vârsta de 65 de ani. Artista devenise călugăriță în Ierusalim

Actrița Monica Fermo s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani. Aceasta a luat calea credinței după ce fusese botezată, la vârsta de 32 de ani.
13.11.2022 | 15:55
A murit actrita Monica Fermo la varsta de 65 de ani Artista devenise calugarita in Ierusalim
A murit actrița Monica Fermo. Foto: bzi.ro
ADVERTISEMENT

A murit actrița Monica Fermo, una din cele mai frumoase blonde ale anilor 1970 de la Teatrul Național București. Artista s-a stins din viață la vârsta de 65, retrasă de mai mulți ani din viața publică.

Monica Fermo a murit

Monica Fermo i-a încântat pe bucureștenii pasionați de teatru cu rolul destul de provocatoare pentru acea vreme. De la ”regina bulevardelor bucureștene” aceasta a ajuns să fie călugăriță în Ierusalim.

ADVERTISEMENT

„Primii mei paşi în viaţă au fost în monstruozitatea patimilor. La 15 ani m-am apucat de fumat, la 17 ani am avut primul amor spiritual şi fizic.

De acolo, totul s-a derulat cu o viteză extraordinară către hăul de nepătruns cu mintea”, este o parte a descrierii pe care actrița și-a făcut-o după ce a trecut nițel prin viață, scrie știripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

„OZN-iştii, spiritiştii, yoghinii şi filosofii îmi promiteau limanul, dar eu ajungeam în marginea prăpastiei, simţeam că acolo este ceva extraordinar şi mă aruncam în altceva, mai îngrozitor, ca să pot scăpa de acel ceva care era în spatele meu.

Veneam din valea spirituală a glodului, eram înglobată în patimi extraordinar de mari, atât de iuţi şi de fierbinţi în practicare“, mai spunea actrița, care la 32 de ani, în 1986, a renunțat la numele Monica Fermo și a devenit Elena.

ADVERTISEMENT

În Țara Sfântă a devenit Maica Ecaterina

Monica Fermo s-a născut dintr-un tată evreu, creștinat de mama sa, pentru a scăpa de furia nemților. Părinții ei nu au botezat-o pe Monica, ea rămânând în legea iudaică.

A primit botezul abia la vârsta de 32 de ani, atunci când a căpătat numele Elena, despre care poneam mai sus.

ADVERTISEMENT

Odată cu trecerea timpului și a patimilor, artista de la Teatrul Național București s-a apropiat tot mai mult de Dumnezeu. A descoperit spiritualitatea în felul ei și s-a transformat în măicuță în Țara Sfântă. La Ierusalim, acolo unde se stabilise în a doua parte a vieții, aceasta a primit numele Maica Ecaterina.

ADVERTISEMENT