ADVERTISEMENT
News

A murit bărbatul transferat cu arsuri în Belgia. Fusese plimbat în 3 spitale din țară

Autor: Robert Cristea | 15.02.2021 | 11:03
A murit bărbatul transferat cu arsuri în Belgia. Fusese plimbat în 3 spitale din țară
A murit bărbatul transferat cu arsuri în Belgia. Fusese plimbat în 3 spitale din țară. Sursa foto: Facebook

Ministerul Sănătății a anunțat luni, 15 februarie, că bărbatul transferat pentru îngrijiri la finalul lunii ianuarie în Belgia s-a stins din viață. Acesta avea 51 de ani și suferise arsuri pe 64% din suprafața corpului în urma unui accident de muncă.

ADVERTISEMENT

Ministerul a trimis Corpul de control pentru a verifica modul în care a fost tratat în cele 3 spitale din țară. Pacientul ar fi ajuns în Belgia cu mai multe infecții căpătate din unitățile sanitare din România.

Bărbatul în vârstă de 51 de ani suferise o arsură prin electocutare în data de 20 ianuarie 2021. Avea răni pe două treimi din corp și politraumatism prin cădere de la înălțime.

ADVERTISEMENT

A murit bărbatul transferat pentru îngrijiri în Belgia. Avea doar 51 de ani

Bărbatul a fost purtat prin 3 spitale din țară. Apoi s-a luat decizia să fie transferat în Belgia, dar, din cauza condițiilor meteo, zborul a fost anulat pe 28 ianuarie. A doua zi s-a reușit în cele din urmă transferul.

„În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București.

ADVERTISEMENT

A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés – IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia”, a transmis Ministerul Sănătății.

Primele îngrijiri le-a primit în Spitalul Judeţean Constanţa, unde a fost trimis direct în sala de operaţii. Ulterior, a fost trimis la Iaşi, la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie de la Spitalul Sfântul Spiridon. Din acel moment s-a propus pentru prima oară transferul său.

ADVERTISEMENT

Ciprian Isacu, unul dintre medicii de la spitalul belgian care l-a tratat pe bărbatul cu arsuri, a mărturisit, la Digi24, că pacientul a ajuns în Belgia tratat necorespunzător și cu rănile necurățate, deși trecuse mai bine de o săptămână de la accident. Pacientul avea deja patru bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România

„Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. (…) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!”, a declarat dr. Ciprian Isacu, pe 2 februarie, într-o intervenție la Digi24.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!