News

Dramă cu multe semne de întrebare la Iași. O tânără și bebelușul acesteia au căzut de la etaj în timp ce casa le-a luat foc

Pompierii ieșeni au fost chemați să stingă un incendiu la un apartament de la etajul trei al unui bloc. O femeie și-ar fi aruncat bebelușul de la etaj și apoi a sărit și ea
10.01.2024 | 19:51
Drama cu multe semne de intrebare la Iasi O tanara si bebelusul acesteia au cazut de la etaj in timp ce casa lea luat foc
Se vehiculează ipoteza că femeia și-a aruncat copilul pe geam și a incendiat apartamentul Sursa foto: BZI
ADVERTISEMENT

Pompierii ieșeni au fost alertați pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament situat la etajul trei al unui bloc de pe aleea Decebal din municipiu. Din primele informații primite de salvatori a reieșit că o tânără de 30 de ani s-ar fi aruncat de la etaj cu bebelușul în brațe.

O tânără și bebelușul acesteia au căzut de la etaj în timp ce casa le-a luat foc

Producerea incendiului a fost anunțat prin intermediul unui apel la numărul unic de urgență 112 miercuri, puțin după ora 15.00.

ADVERTISEMENT

”Dispeceratul Integrat ISU – SMURD – SAJ Iași a fost anunțat despre producerea unui incendiu la un apartament în municipiul Iași, aleea Decebal, etajul 3, la ora 15.06.

De urgență au fost direcționate trei autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă, o autoplatformă pentru salvări de la înălțime, o autospecială de primă intervenție și un echipaj de prim ajutor calificat, iar de la SAJ Iași două ambulanțe (tip B și C). La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării 15 persoane erau autoevacuate, iar 10 persoane au fost evacuate de către pompieri.

ADVERTISEMENT

De la locul evenimentului o femeie și un copil (mama aproximativ 30 de ani și fiul său in vârstă de 5 luni) au fost preluați în stare gravă de către echipajele medicale SAJ și au fost transportate de urgență la spital.

Incendiul a fost lichidat la ora 15.40. În urma incendiului au ars bunurile dintr-o încăpere, mobilier divers și diverse produse textile. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire”, a informat ISU Iași.

ADVERTISEMENT

Dramă cu multe semne de întrebare

La puțină vreme de la vestea incendiului apar în presa locală informații pe surse conform cărora femeia și-ar fi aruncat copilul pe geam, ar fi incendiat apartamentul și apoi ar fi sărit și ea în gol, relatează publicația BZI.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au demarat cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a petrecut evenimentul de miercuri, urmînd a fi decise măsurile legale ce se impun.

ADVERTISEMENT

”La data de 10.01.2024, ora 15.05, poliția a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că într-un apartament de la etajul 3 al unui bloc din municipiul Iași se manifestă un incendiu, iar o femeie și un copil din incinta imobilului s-ar fi aruncat pe geamul apartamentului.

La fața locului polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, pompierii intervenind pentru stingerea incendiului, cele două persoane fiind preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

În cauză se efectuează cercetări pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment urmând a fi dispuse măsuri legale”, a transmis IPJ Iași

Starea de sănătate a mamei

La momentul în care a fost preluată de salvatorii de la Serviciul de Ambulanță, mama era conștientă prezentând mai multe leziuni traumatice și arsuri. Bebelușul nu reacționa și avea dificultăți de respirație, fiind necesare manevre de resuscitare.

”Femeia era conștientă, cu fractură de membru inferior și arsuri. Copilul areactiv, dispneic. Au fost preluați de echipaj SAJ C și transportați de urgență la UPU Spiridon, respectiv UPU Pediatrie.

Femeia în vârsta de 30 ani prezenta politraumă prin cădere de la înălțime (aproximativ 12 metri). Contuzie coloană cervicală. Contuzie toraco-abdominală. Fractură de bazin. Arsură prin flacără gradele 1-2 pe aproximativ 9% din membrul superior drept.

Copilul de sex masculin, în vârstă de 5 luni, a suferit politraumă prin cădere de la înălțime. Traumatism cranio-cerebral sever cu înfundarea cutiei craniene. La momentul predării la UPU Pediatrie a intrat în stop cardiorespirator și au început cei de la Pediatrie manevrele de resuscitare”, a declarat Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Bebelușul este în comă de gradul IV

De la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași au venit vești din ce în ce mai sumbre despre starea micuțului, care este în comă de gradul IV, iar medicii au dat un prognostic rezervat în ceea ce îl privește.

”Copilul în vârstă de 5 luni a suferit o politraumă prin cădere de la înălțime. Starea lui generală este extrem de gravă. Pacientul suferă de un traumatism cranio-cerebral sever, o contuzie toraco-abdominală.

În momentul de față se așteaptă rezultatele investigațiilor CT toraco-abdominal, cranio-cerebral și coloana vertebrală cervicală. Pacientul a prezentat la sosire în UPU stop cardiorespirator care a impus manevre de resuscitare”, a transmis inițial dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria.

În urma efectuării investigațiilor, bebelușul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie și este în comă de gradul IV.

”În urma investigațiilor biologice și imagistice, pacientul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iași, prezentând comă gradul IV, stop cardio-respirator resuscitat, traumatism cranio-cerebral grav, cu hemoragii multiple intracraniene și fracturi multiple craniene, fracturi costale, contuzie pulmonară și contuzie abdominală. Prognosticul pacientului este rezervat”, au precizat cadrele medicale.

ADVERTISEMENT
Tags: