Life

A murit Colin Burgess, primul baterist al trupei AC/ DC: „Foarte trist”

Vestea tristă în lumea rock-ului internațional! Colin Burgess, primul toboșar al trupei AC/ DC, a murit la vârsta de 77 de ani.
17.12.2023 | 12:27
A murit Colin Burgess primul baterist al trupei AC DC Foarte trist
A murit Colin Burgess, primul toboșar al trupei AC/ DC. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Doliu în lumea muzicii internaționale. AC/DC a anunțat că a murit membrul fondator și primul baterist al trupei a încetat din viață la numai 77 de ani. Cauza decesului este încă necunoscută.

Colin Burgess, primul toboșar AC/ DC, a murit la 77 de ani

Lumea muzicii este mai săracă după ce Colin Burgess, membru original al trupei AC/ DC și primul baterist, a murit la vârsta de 77 de ani. Anunțul trist a a fost făcut chiar de formația hard-rock.

ADVERTISEMENT

„Foarte trist să aflăm de trecerea în nefiinţă a lui Colin Burgess. A fost primul nostru toboşar şi un muzician foarte respectat. Amintiri fericite, rock in peace Colin”, a scris AC/ DC pe Facebook.

Cauza decesului este, însă, una necunoscută. Fanii artistului au fost îndurerați după aflarea veștii și au transmise mesaje de condoleanțe în secțiunea de comentarii a postării.

ADVERTISEMENT

„Odihnește-te în pace, Colin Burgess! Bătăile tale zgomotoase au deschis calea generatiilor de rockeri care vor urma”, a spus cineva. „Sunt atât de întristat să aud pierderea lui Colin Burgess. Inima mea este cu familia si prietenii lui!!! Odihneste-te in pace Colin!”, „Fie să înalțe și să zboare liber”, sunt alte mesaje lăsate pe pagina trupei.

A fost concediat pentru că ar fi urcat pe scenă în stare de ebrietate

În anul 1973, Colin Burgess a fost recrutat pentru a ajuta la înființarea trupei AC/ DC împreună cu frații chitarişit Malcolm şi Angus Young, vocalistul Dave Evans şi basistul Larry Van Kriedt.

ADVERTISEMENT

Un an mai târziu, luna februarie, el a fost concediat pentru că ar fi urcat beat pe scenă. Atunci, artistul s-a apărat și a susținut că cineva i-a pus ceva în băutură, dar explicația a fost în zadar.

Demiterea sa a venit la doar patru luni după ce s-a alăturat trupei și cu doi ani înainte ca grupul să lanseze albumul de debut, High Voltage, pentru publicul din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

În urma concedierii sale, regretatul toboșar a fost înlocuit de Phil Rudd, dar s-a reunit cu grupul pentru a cânta câteva spectacole în 1975, după ce Rudd a suferit o accidentare la mână, notează The Guardian. 

ADVERTISEMENT
Tags: