Life

A murit Hagrid din Harry Potter. Actorul Robbie Coltrane era grav bolnav de circa doi ani

Veste tristă pentru fanii seriei ”Harry Potter”. A murit Robbie Coltrane, actorul care l-a interpretat pe îndrăgitul personaj Hagrid.
14.10.2022 | 21:35
A murit Hagrid din Harry Potter Actorul Robbie Coltrane era grav bolnav de circa doi ani
Robbie Coltrane avea 72 de ani. Sursa foto: STV News, Wikipedia, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A murit actorul care l-a interpretat pe Hagrid, în seria ”Harry Potter”. Robbie Coltrane avea 72 de ani și era bolnav de mai multă vreme.

A murit Robbie Coltrane, actorul care l-a interpretat pe Hagrid în Harry Potter. Boala de care suferea

Robbie Coltrane s-a stins într-un spital din apropierea casei sale din Larbert, Scoția, informează Deadline. În ultimii doi ani din viață nu s-a simțit prea bine și a stat mai mult prin unitățile medicale.

ADVERTISEMENT

De altfel, avea probleme cu deplasarea și nu putea merge decât cu ajutorul unui scaun cu rotile. Boala de care suferea era osteoartrita, iar la un moment medicii i-au recomandat să se opereze în SUA, pentru a-i fi reparat genunchiul.

”Robbie a avut dureri constante în ultimii ani, genunchiul lui deteriorându-se. Nu mai poate să se deplaseze fără ajutor şi a folosit un scaun rotile în timp ce aşteaptă să fie operat în America, pentru a-i repara genunchiul.

ADVERTISEMENT

E foarte frustrant pentru el, dar sperăm să fie pe picioarele lui după operaţie”, spunea în urmă cu doi ani o sursă pentru publicația The Sun, scrie okmagazine.

Robbie Coltrane suferea de osteoartrită. Actorul se plângea de durere

Robbie Coltrane se plângea de dureri atunci când trăia. La un moment dat, a mărturisit cum medicii i-au descoperit că la unul dintre genunchi nu mai are niciun cartilagiu.

ADVERTISEMENT

”Am dureri întreaga zi. Am făcut investigaţii, iar medicii au descoperit că la unul dintre genunchi nu mai am niciun cartilagiu. E complet dezintegrat”, spunea și Robbie despre starea lui de sănătate, pentru presa internațională.

Scurtă biografie a lui Robbie Coltrane

Robbie Coltrane s-a născut pe 30 martie 1950 în Rutherglen, Marea Britanie. Era divorțat din 2003 de fosta lui soție Rhona Gemmell, alături de care avea 2 copii: Spencer McMillan și Alice McMillan.

ADVERTISEMENT

Hagrid, personajul care i-a adus faima în întreaga lume lui Robbie Coltrane

De-a lungul carierei sale s-a făcut remarcat în mai multe pelicule printre care, seriile ”Harry Potter”, ”Cracker” și filmele ”World Is Not Enough” sau ”GoldenEye”.

Pesonajul lui Robbie Coltrane din ”Harry Potter”, Hagrid, a fost însă cel care i-a adus cea mai multă notorietate, în întreaga lume.

De asemenea, Hagrid a fost unul dintre cele mai îndrăgite personaje de către fanii seriei de aventură cu vrăjitori. Hagrid era bun prieten cu Harry, Ron și Hermione Granger, pe care îi însoțea peste tot.

Acesta locuia într-o colibă de lângă castelul Hogwarts, alături de câinele său, Fang. Totodată, Hagrid a fost un păstrător al cheilor și paznic al vânatului din Pădurea Interzisă.

ADVERTISEMENT