News

A murit jurnalistul Raico Cornea, producător și realizator la TVR Timișoara. Avea 51 de ani

A murit jurnalistul Raico Cornea. Acesta era producător și realizator la TVR Timișoara.
08.07.2021 | 13:42
A murit jurnalistul Raico Cornea producator si realizator la TVR Timisoara Avea 51 de ani
A murit jurnalistul Raico Cornea, producător și realizator la TVR Timișoara. Avea 51 de ani. sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Raico Cornea a murit, la vârsta de 51 de ani. Acesta urma să împlinească 52 de ani în cursul acestei luni, dar acesta a trecut într-o lume mai bună.

A murit jurnalistul Raico Cornea, înainte de a împlini 52 de ani

Cauza morții jurnalistului Raico Cornea a fost un infarct, conform unui anunț făcut de colegii săi de breaslă. Acesta a lucrat la TVR Timișoara timp de 30 de ani.

ADVERTISEMENT

El era producător la acest post de televiziune, dar și realizator de emisiuni. De asemenea, el a fost, în trecut, corespondent de război în Iugoslavia.

Raico Cornea a fost și co-autor al filmului “Peisaj dupa embargou”, care a primit premiul Galei Premiilor Asociației Profesioniștilor din Televiziune, în anul 1997.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el a fost autor al mai multor filme documentare, printre care: ”Sârbii din România”, ”Timișoara, o Europă în miniatură”, ”Timișul, splendoarea diversității etnice”, ”Banatul multicultural”, ”Evreii din Arad – 300 de ani”, ”Ucrainenii din Banat”, ”Dobrogea multiculturală”.

Raico Cornea, corespondent de război, videojurnalist, realizator

Raico Cornea a avut multiple funcții, de la redactor-șef al redacției de știri a TVR și până la director al aceluiași post de televiziune.

ADVERTISEMENT

Începând cu anul 2007, el a fost reprezentant al grupului minorităților naționale din România și a făcut parte din Consiliul de Administrație al SRTv.

El a avut un rol important nu numai în jurnalism, ci și pentru cei care se făceau parte din minoritățile etnice, având în vedere faptul că el a fondat Uniunii Jurnaliștilor din Mass-media Minorităților Etnice (UJMME), al cărei președinte a ajuns în anul 2017.

ADVERTISEMENT

Raico Cornea a fost doctor în comunicare și filolofie și a scris cinci volume, de la beletristică, la analiză și reportaje.

Colegii de breaslă sunt șocați de moartea sa

Moartea jurnalistului a lăsat un gol imens în sufletul celor care l-au cunoscut, cărora le este greu să vorbească despre el la timpul trecut.

„A murit jurnalistul timișorean Raico Cornea. Inima i s-a oprit, în această seară, în urma unui infarct, la aproapele 52 de ani pe care i-ar fi împlinit luna aceasta.

A fost… e greu de vorbit la trecut, sunt încă șocată, probabil ca toți colegii actuali și foști de la TVR, și ceilalți colegi de breaslă… unul dintre cei mai prolifici corespondenți de război, realizator de documentare, producător de știri și emisiuni, director”, a scris jurnalista Liza Kratochwill pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: