Life

A murit miliardarul Mohamed Al-Fayed, tatăl iubitului Prințesei Diana. Omul de afaceri avea 94 de ani

A murit miliardarul Mohamed Al-Fayed, tatăl lui Dodi Al-Fayed, iubitul Prințesei Diana. Omul de afaceri originar din Egipt avea 94 de ani.
02.09.2023 | 10:04
A murit miliardarul Mohamed AlFayed tatal iubitului Printesei Diana Omul de afaceri avea 94 de ani
A murit miliardarul Mohamed Al Fayed. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mohamed Al Fayed, tatăl lui Dodi Al-Fayed, bărbatul care și-a pierdut viața într-un accident de mașină în 1997, alături de Prințesa Diana, a murit la vârsta de 97 de ani.

A murit miliardarul Mohamed Al-Fayed. Era tatăl lui Dodi Al-Fayed, iubitul Prințesei Diana

Cunoscutul miliardar și fostul proprietar al magazinului britanic Harrods s-a stins din viață miercuri, 30 august, după cum au transmis publicațiile BBC și Sky News. A fost înmormântat ieri, în centrul Londrei, după rugăciunile de vineri.

ADVERTISEMENT

Vestea decesului a fost confirmată vineri de familia miliardarului, printr-un comunicat. “S-a bucurat de o pensie lungă și împlinită, înconjurat de cei dragi lui”, se arată în comunicatul citat de BBC.

Mohamed Al-.Fayed s-a născut în Egipt și a construit un imperiu de afaceri în Orientul Mijllociu, iar în 1979 s-a mutat în Marea Britanie. Și-a dorit să obțină un pașaport britanic, însă nu și-a mai îndeplinit niciodată acest vis.

ADVERTISEMENT

Miliardarul a rămas în afara atenției publice în ultimul deceniu. A locuit în conacul său din Surrey, alături de soția sa, Heini. După accidentul de mașină în care fiul său cel mare, Dodi, a murit, alături de Prințesa de Wales, afaceristul a pus la îndoială circumstanțele decesului celor doi timp de mulți ani.

Afaceristul originar din Egipt a fost, totodată, și deținătorul clubului de fotbal FC Fulham din Londra. A vândut magazinul Harrods către Qatar Holdings, în 2010. În 2013, a vândut și clubul de fotbal omului de afaceri american Shahid Khan.

ADVERTISEMENT

Vineri, Fulham i-a adus un omagiu regretatului om de afaceri. “În numele tuturor celor de la Fulham Football Club, transmit sincere condoleanţe familiei şi prietenilor lui Mohamed Al Fayed la aflarea veştii decesului său la vârsta de 94 de ani.

Povestea clubului Fulham nu poate fi spusă fără un capitol despre impactul pozitiv al lui al-Fayed în calitate de preşedinte. Moştenirea sa va fi amintită pentru promovarea noastră în Premier League, o finală de Europa League şi momentele de magie ale jucătorilor şi ale echipelor deopotrivă”, a declarat Shahid Khan.

ADVERTISEMENT

Cum a cunoscut-o pe Prințesa Diana

Înainte de a se muta la Londra, Mohamed Al-Fayed a fondat o companie de transport maritim. După puțin timp, a devenit prieten al familiei regale, precum și al înaltei societăți.

A cumpărat mai multe afaceri, cum ar fi hotelul Ritz din Paris în 1979 și Harrods în 1985. În 1997, a cumpărat Fulham pentru 6,25 milioane de lire sterline.

S-a împrietenit cu Prințesa Diana după ce acesta a sponsorizat o organizație de caritate și anumite evenimente la care au participat unii membri ai familiei regale.

ADVERTISEMENT