Life

Adevărul despre Prințesa Diana. Ce credea Regina Elisabeta despre ea, de fapt

Adevărul despre Diana, Prințesă de Wales. Ce părere avea despre ea Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Noi detalii ies la iveală.
21.08.2023 | 10:05
Adevarul despre Printesa Diana Ce credea Regina Elisabeta despre ea de fapt
Cum a murit prințesa Diana. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Noi detalii ies la iveală din familia regală britanică. Mai exact, despre Prințesa Diana, care în 1997 a sfârșit într-un accident de mașină, la Paris, încercând să fugă de jurnaliști, împreună cu iubitul ei, Dodi-al Fayed. Ce părere avea Regina Elisabeta a II-a, despre ea, de fapt?

Cum o considera Regina Elisabeta a II-a pe Prințesa Diana

Relația dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințesa Diana a fost una dintre cele mai disputate de-a lungul timpului, mai ales că aceasta din urmă divorțase de fiul ei, actualul Regele Charles al III-lea al Marii Britanii și care formează acum o căsnicie cu Regina Camilla.

ADVERTISEMENT

Din numeroasele biografii, interviuri date de către experți sau din informațiile obținute de la surse din interiorul Palatului Buckingham, s-a aflat că Regina Elisabeta a II-a Regatului Unit a primit-o cu brațele deschise pe cea care avea să-i fie noră.

De asemenea, s-a aflat și că Regina Elisabeta a II-a nu era mulțumită când Prințesa Diana nu respecta protocolul monarhic. Dincolo de asta, în interviuri, Regina Elisabeta spunea despre ”Lady Diana” că era o ființă ”excepțională și talentată”.

ADVERTISEMENT

”Era o ființă excepțională și talentată. În vremuri bune și rele, ea nu și-a pierdut niciodată capacitatea de a zâmbi și de a râde, nici de a-i inspira pe alții cu căldura și bunătatea ei. Am admirat-o și am respectat-o pentru energia și angajamentul ei față de ceilalți și, mai ales, pentru devotamentul față de cei doi băieți ai săi”, a declarat Regina Elisabeta a II-a, când era în viață.

Căsătoria Prințesei Diana cu Regele Charles al III-lea (fost prinț, n.r), aranjată?

Wendy Holden, autoarea cărții ”The Princess”,  a mărturisit într-un interviu pentru publicația People că a descoperit în urma unei documentări mai ample că în familia regală britanică se ține cont de statutul social. Astfel, pe când Regelui Charles i-a venit vremea de însurătoare, mai ales că avea 30 de ani deja, Regina Elisabeta și-a dorit pentru el o femeie aristocrată, fără trecut și tânără.

ADVERTISEMENT

”A fost o coliziune puternică între aspirații și idei diferite. Familia Regală dorea ca Charles să se căsătorească pentru că avea 30 de ani și își dorea un anumit tip de fată. Trebuia să fie tânără, trebuia să fie aristocrată și trebuia să fie fără trecut.

 A fost o decizie foarte pragmatică. Ea era practic singura persoană care mai rămăsese dintre toate fetele care i-au putut fi prezentate. Charles avusese atât de multe iubite până atunci!”, a detaliat autoarea.

ADVERTISEMENT

26 de ani de când Prințesa Diana a murit

Pe 31 august 2023 se vor împlini 26 de ani de când cea supranumită ”Lady Diana” a plecat din această lume. Accidentul de mașină s-a produs, mai exact, după ce puțin după miezul nopții, Prințesa Diana și Dodi al Fayed, fiul unui miliardar egiptean, au ieșit de la hotelul ”Ritz”, unde au luat cina.

Prințesa Diana și Dodi al Fayed au aflat de prezența paparazzilor la fața locului și cu toate că au încercat să iasă prin ușa din spatele hotelului, tot nu au reușit să-i evite. A urmat apoi o cursă nebună prin Paris, iar în cele din urmă, autovehiculul Prințesei Diana, condus cu 180 de km/h, a intrat într-un pilon de beton, din zona Place de la Concorde.

ADVERTISEMENT