News

A murit Olga Kachura, colonelul ucrainean care lupta pentru Vladimir Putin. Se lăuda că-i place să ucidă

Olga Kachura, colonelul ucrainean care se lăuda că-i place să ucidă ucraineni a fost ucisă în Donbas. O rachetă lansată de ucraineni a spulberat mașina femeii.
04.08.2022 | 23:44
A murit Olga Kachura colonelul ucrainean care lupta pentru Vladimir Putin Se lauda cai place sa ucida
Femeia soldat care lupta pentru Vladimir Putin a fost ucisă
ADVERTISEMENT

Potrivit presei din Rusia, Olga ”Kursa” Kachura se afla într-o mașină în orașul Horlivka, din regiunea Donețk, când a fost spulberată de o rachetă lansată de ucraineni. Kachura e prima femeie ofițer din Rusia care și-a pierdut viața pe frontul din Ucraina.

A murit Olga Kechura, ucraineanca loială lui Putin

Femeia comanda o divizie de artilerie cu rachete care a bombardat civili în Donețk și s-a lăudat în propaganda rusă că îi place să omoare ucraineni. Conform presei din Rusia, Vladimir Putin i-a acordat cel mai înalt titlu posibil, cel de Erou al Federației Ruse, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Kachura avea 52 de ani și a trecut de partea rușilor în 2014, după o revoltă orchestrată de Kremlin în Donbas. Ucrainenii au considerat-o mereu un dușman și un personaj detestabil. Aceasta e acuzată că se infiltra deseori în rândul soldaților ucraineni și comitea crime în numele Ucrainei, pentru a discredita armata condusă de la Kiev.

”Kachura este vinovată de bombardarea orașelor din Donbas și de moartea a mulți civili”, a explicat jurnalistul ucrainean Denis Kazanskyi. Olga ”Kursa” Kachura, mamă a doi copii, a fost condamnată în Ucraina la 12 ani de închisoare, în lipsă.

ADVERTISEMENT

Între timp, ONU va investiga în Ucraina atacul asupra închisorii Olenivka, locul unde au murit zeci de prizonieri. Antonio Guterres, secretarul general al ONU, vrea să afle adevărul asupra exploziilor produse în această închisoare, controlată de trupe ruse în estul Ucrainei.

Potrivit surselor locale, aproximativ 50 de persoane au murit și 70 de persoane au fost rănite, însă nimeni nu știe adevăratul vinovat pentru bombardamente.

ADVERTISEMENT

Rusia susține că închisoarea a fost lovită cu rachete HIMARS, în timp ce Ucraina dă vina pe mercenarii Wagner pentru acest masacru. ONU va încerca să afle adevărul, însă procesul se anunță a fi de durată.

Pe fir au intrat inclusiv americanii, cei care avertizează că Rusia va falsifica dovezi pentru a-i scoate vinovați pe ucraineni pentru bombardarea respectivei închisori.

ADVERTISEMENT

SUA au anunțat că au ”motive să creadă că Rusia va merge atât de departe încât să facă să pară că HIMARS ucrainene sunt de vină înainte de sosirea jurnaliștilor”. Volodimir Zelenski a anunțat că atacul a fost ”o crimă de război deliberată a rușilor”.

ADVERTISEMENT