News

A murit Roger Carel, ”omul cu o mie de voci.” Familia a ținut secret decesul actorului

19.09.2020 | 16:18
A murit Roger Carel omul cu o mie de voci Familia a tinut secret decesul actorului
A murit Roger Carel, ”omul cu o mie de voci.” Familia a ținut secret decesul actorului. Sursa foto: en24.news
ADVERTISEMENT

Roger Carel, actorul francez supranumit „omul cu o mie de voci”, a murit la vârsta de 93 de ani, în urmă cu mai bine de o săptămână. Familia a decis să păstreze secret decesul starului care și-a împrumutat vocea personajului Astérix timp de 47 de ani.

Potrivit Le Figaro, Carel a trecut în neființă pe 11 septembrie, însă din considerente știute numai de familie, anunțul morții sale a fost dat publicității abia recent. Fiul său a fost cel care a confirmat decesul celebrului actor francez.

ADVERTISEMENT

Starul francez, care a dat viață multor personaje îndrăgite, printre care se numără: Winnie, Jolly Jumper, Milou, Idéfix sau șarpele Kaa din „Cartea junglei”, a fost condus pe ultimul drum în cadru privat, joi, 17 septembrie.

Roger Carel, celebrul actor francez, a murit la vârsta de 93 de ani

Roger Carel a fost înmormântat în localitatea Villejésus, departamentul Charente, lăsând în urma sa multă durere și suferință atât pentru familie, cât și pentru cei care l-au cunoscut sau au iubit filmele în care a dublat joci de-a lungul carierei sale.

ADVERTISEMENT

„Nu ne-am dorit să comunicăm decesul, din considerație pentru soția lui, foarte bulversată. Nu am dorit ca ea să fie asaltată de mesaje din partea comunității profesionale sau a jurnaliștilor”, a explicat fiul lui Carel, potrivit sursei citate.

Comediantul a devenit cunoscut datorită interpretării lui Asterix, însă a „jucat” în numeroase alte producții franceze. Roger Carel și-a împrumutat vocea în aproape 100 de filme animate pentru copii, fiind văzut de-a lungul carierei sale și pe scena teatrului.

ADVERTISEMENT

Mai exact, starul francez a dublat vocile personajelor din „The Flintstones” (1960–1966) – Fred Flintstone, „1001 Dalmațieni” (1961) – Pong, „Pisicile Aristocrate” (1970) – Roquefort / Lafayette sau „Robin Hood” (1973) – Sir Hiss.

De asemenea, actorul a dublat voci și în „Alice în Țara Minunilor” (1974) – Pisica Cheshire (al doilea dublaj), „Pinocchio” (1975) – Jiminy Cricket (al doilea dublaj), „Păpușile Muppets” (1976-1981) – broasca Kermit și multe altele.

ADVERTISEMENT

Roger Carel a avut o carieră înfloritoare și în fața camerelor de filmat, nu doar în spatele personajelor. Mai exact, pe lângă teatru, a jucat în filme de televiziune și chiar a scris o carte, intitulată „J’avoue que j’ai bien ri” (Recunosc că am râs mult).

ADVERTISEMENT