News

A murit sora lui Serghei Mizil: ”Azi e cea mai tristă zi din viața mea. Am pierdut-o pe Donca”

Serghei Mizil a anunțat astăzi că sora lui, Donca, a încetat din viață. În luna mai, omul de afaceri solicitase ajutorul celor care puteau să doneze sânge pentru sora lui.
23.10.2021 | 18:52
A murit sora lui Serghei Mizil Azi e cea mai trista zi din viata mea Am pierduto pe Donca
Serghei Mizil și-a pierdut sâmbătă sora, pe Donca, marea iubire a lui Nicu Ceaușescu
ADVERTISEMENT

”Azi e cea mai tristă zi din viața mea. Am pierdut-o pe sora mea, Donca. Dumnezeu să te odihnească…”, acesta a fost mesajul prin care Serghei Mizil a anunțat sâmbătă dispariția surorii lui, Donca.

În luna mai, cunoscutul om de afaceri solicitase deja ajutorul celor care puteau să doneze sânge pentru sora lui, aflată atunci într-o grea suferință.

ADVERTISEMENT

Serghei Mizil solicitase ajutor pentru sora lui, în primăvară

”Apel umanitar: cine vrea sa ma ajute sa doneze sange la Centrul de transfuzie sanguina Bucuresti (str. Constantin Caracas nr.2) pentru sora mea cu specificarea numelui Sonia Donca internata la Institutul clinic Fundeni, Sectia Clinica Hematologie.

Nu conteaza grupa de sange a donatorului.  Adeverința/bonul primit/ă la efectuarea donației trimiteti-le la adresa de email sau pe whatsapp la numarul de telefon (datele pe biletul verde din poza de mai jos), cu specificarea pentru Sonia Donca”, așa suna mesajul postat atunci de Serghei Mizil.

ADVERTISEMENT

Considerată marea iubire a lui Nicu Ceaușescu, băiatul cel mic al lui Nicolae Ceaușescu, Donca a stat alături de cel alintat ”Prințișorul” vreme de aproape un deceniu, dar până la urmă cei doi s-au despărțit.

Nefiind pe placul Elenei Ceaușescu, Donca a trebuit să se despartă de Nicușor, care a fost mai degrabă constrâns de familie să se însoare cu Poliana Cristescu, o femeie de carieră, care era șefă a Consiliului Național al Pionierilor.

ADVERTISEMENT

”Nicu Ceaușescu a iubit-o foarte mult pe Donca”

Într-un interviu acordat revistei Historia, Emilia Marinela Macovescu, soţia fostului ministru de Externe George Macovescu, a povestit cum Elena a intervenit brutal în relatia pe care Nicusor a avut-o cu Donca.

“Nicu Ceauşescu a iubit-o foarte mult pe fata lui Mizil, pe Donca, a vrut s-o ia de soție, dar Elena Ceauşescu nu l-a lăsat să se căsătorească cu ea.

ADVERTISEMENT

Această fată de 16 ani a fost luată de pe stradă forțat și dusă la un spital unde a fost chiuretată, însărcinată fiind cu Nicu Ceaușescu. Pentru Nicu, Donca Mizil a fost iubirea vieții lui”, a povestit pentru sursa citată soția fostului ministru de Externe.

De ce nu o simpatiza Elena Ceaușescu pe Donca

”Motivul antipatiei Elenei Ceaușescu față de Donca ține – ca și în cazul Iordanei Borilă, prima soție a  lui Valentin, fratele mai mare al lui Nicu – de semnele unei obsesii tot mai mari pentru «noblețea» sângelui unei posibile nurori și, prin urmare, viitoare membră a proiectatei «dinastii» prezidențiale.

Dacă în cazul Iordanei, Elena Ceaușescu avea rezerve legate de originea ei etnică, despre Donca se spunea că ostilitatea ar fi provenit din convingerea Elenei că era un copil înfiat, a cărui ereditate ar fi fost necunoscută”, a explicat atunci, pentru Historia, politologul Vladimir Tismăneanu, fost coleg de şcoală cu Nicuşor.

 

 

 

ADVERTISEMENT