News

A murit Vasile Mocanu, fost vicepreședinte al PSD. O boală l-a făcut să renunțe la mandatul de deputat

Doliu în Partidul Social Democrat. Fostul vicepreședinte și totodată senator al PSD, Vasile Mocanu, a murit la 75 de ani. El renunțase la mandatul de deputat în urmă cu șapte ani, din cauza bolii.
02.02.2022 | 18:38
A murit Vasile Mocanu fost vicepresedinte al PSD O boala la facut sa renunte la mandatul de deputat
ADVERTISEMENT

Vasile Mocanu a murit după ”o grea și lungă suferință”, conform informațiilor jurnaliștilor de la ziaruldeiasi.ro. De altfel, el a renunțat la mandatul de deputat în 2015, din cauza unei boli.

La acea vreme, conducerea PSD a fost luată prin surprindere din cauza anunțului. Liderii social-democrați au sperat până în ultimul moment că Vasile Mocanu se va răzgândi.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, demisia acestuia a fost acceptată, dar nu înainte ca fostul lider al grupului PSD, Marian Neacșu, să discute cu  Mocanu.

Vasile Mocanu a fost un nume apreciat în PSD

În acel an, după o ședință a BP, fostul secretar al Camerei Deputaților, Nicolae Mircovici, preciza că demisia lui Vasile Mocanu fusese primită.

ADVERTISEMENT

Totuși, membrii BP al PSD au considerat ca liderul grupului PSD, Marian Neacșu, trebuia să discute cu acesta înainte ca demisia să fie prezentată în plenul Camerei Deputaților.

”Un subiect mai discutat a fost în legătură cu demisia lui Mocanu Vasile din calitatea de deputat de la 1 martie. Demisia este un act unilateral… Dar fiind vorba de motive de sănătate, membrii BP au solicitat că e bine ca liderul grupului parlamentar al PSD să stea de vorbă cu Domnia Sa.

ADVERTISEMENT

Fiind vorba despre motive medicale, probabil că nu poate fi prezent la Camera Deputaților. Și s-a dat o săptămână termen ca să aibă posibilitatea să discute, să vadă dacă se confirmă și susține această demisie.

Daca este așa, la BP de miercuri se va relua această demisie, în cazul în care el insistă cu demisia. (…) În mod normal, deputatul își prezintă demisia în plen.

ADVERTISEMENT

Nesusținerea unei demisii în plen poate să invoce ulterior revenirea la ea. Probabil că va rămâne pe ea, dar fiind un șoc…”, spunea Nicolae Mircovici la acea vremea.

Vasile Mocanu a avut un mandat de senator

Mocanu a reprezentat Iașiul în patru legislaturi consecutive din perioada 2000-2016. O dată a fost senator și de trei ori a fost deputat. Demisia sa a venit chiar înainte de finalul ultimului mandat.

Politcianul a devenit membru al PSD în 1994 și a fost vicepreședinte al partidului între anii 2000 și 2012. În Parlament, el a activat în Comisia de agricultură.

Conform cv-ului postat pe site-ul Camerei Deputaților, Vasile Mocanu a fost născut în comuna Goioasa (județul Bacău), era căsătorit și avea doi copii.

În 1972, el a terminat cursurile Facultății de Agronomie Ion Ionescu de la Brad, iar în 1982 a terminat cursurile Facultății de Zootehnie şi Medicină Veterinară. Pe cdep.ro este publicată și una dintre declarațiile sale de avere.

 

ADVERTISEMENT