Sport

A plecat cu scandal de la FCSB, iar acum a prins transferul carierei. A semnat cu rivala echipei lui Răzvan Lucescu. Exclusiv

Bogdan Planic este unul dintre cei mai apreciați străini din istoria FCSB-ului. Sârbul a plecat cu scandal din cauza lui Gigi Becali, iar apoi a câștigat totul în Israel. Acum, fundașul central a prins transferul vieții.
20.07.2022 | 10:08
A plecat cu scandal de la FCSB iar acum a prins transferul carierei A semnat cu rivala echipei lui Razvan Lucescu Exclusiv
A fost campion doi ani la rând după ce l-a dat Gigi Becali afară. Acum se transferă la rivala echipei lui Răzvan Lucescu. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

După trei sezoane în roșu și albastru, Bogdan Planic (30 de ani) a plecat cu scandal de la FCSB. La început de pandemie COVID-19, sârbul a refuzat să fie băgat de Gigi Becali în șomaj tehnic și a plecat gratis la Maccabi Haifa. Fundașul central a câștigat tot ce se putea în Israel, iar FANATIK a aflat în exclusivitate echipa la care va evolua începând din acest sezon.

Bogdan Planic pleacă de la Maccabi Haifa. Unde va juca fundașul care s-a despărțit cu scandal de FCSB

Din informațiile noastre, stoperul va fi achiziționat de AEK Atena (locul 5 în Super League 1). Elenii s-au înțeles cu Maccabi Haifa pentru transferul jucătorului și va achita nu mai puțin de 1,3 milioane de euro. Planic va semna un contract valabil pe trei sezoane și va fi plătit regește în capitala Greciei. Fostul jucător al FCSB-ului va încasa un salariu anual de 700 de mii de euro.

ADVERTISEMENT

Campioana Israelului a fost de acord să îi dea drumul lui Bogdan Planic, cu condiția ca fundașul central să joace în ambele meciuri din dubla cu Olympiacos Pireu, programate pe 20 și 27 iulie.

Cele două formații sunt adversare în turul 2 preliminar din UEFA Champions League. Transferul sârbului la AEK urmează să fie anunțat oficial săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

În cei doi ani petrecuți la Haifa, Bogdan Planic a câștigat două titluri de campion, o Cupă și o Supercupă a Israelului. Înainte să ajungă în „Țara Sfântă”, sârbul mai avea în palmares un singur trofeu, Cupa României (2019-2020), cu FCSB.

Dat afară pentru că n-a acceptat să intre în șomaj tehnic alături de alți cinci jucători, Planic a câștigat anul trecut litigiul cu Gigi Becali. Camera de Soluționare a Litigiilor de la FIFA a decis că sârbul trebuie să primească aproximativ 170 de mii de euro de la FCSB. Roș-albaștrii au avut la dispoziție 90 de zile să îl plătească pe sârb, altfel riscau să primească interdicțe la transferuri.

ADVERTISEMENT

Grecii l-au dorit cu disperare pe stoperul sârb

Bogdan Planic este o țintă mai veche a celor de la AEK Atena. Elenii l-au dorit pe sârb și în 2020 și 2021, dar abia anul acesta au reușit să își vadă visul cu ochii. Gruparea antrenată în prezent de Matias Almeyda l-a dorit priam dată pe stoper imediat după despărțirea de FCSB. Acesta a ales-o însă pe Maccabi Haifa.

În Israel, Planic a fost urmărit cu atenție de Vladan Milojevic, care, în 2021, era antrenor la AEK Atena. Tehnicianul sârb l-a dorit cu ardoare pe Bogdan, pe care îl știa din perioada pe care fundașul a petrecut-o în țara natală.

ADVERTISEMENT

Milojevic și-ar fi dorit ca Planic să formeze cuplu în centrul apărării lui AEK cu Ionuț Nedelcearu, care a jucat în capitala Greciei între 2020 și 2021. Coincidență sau nu, românul este și el aproape de transferul carierei în această perioadă de mercato, după cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

  • 700 de mii de euro este cota de piață a lui Bogdan Planic, conform transfermarkt.com
  • 83 de meciuri 4 goluri și 2 assist-uri a bifat sârbul în tricoul lui Maccabi Haifa
  • 12 titluri de campioană are în palmares AEK Atena, viitoarea echipă a lui Planic
ADVERTISEMENT