ADVERTISEMENT
News

A plecat din spital pentru că nu crede în COVID-19. Medicii ieșeni susțin că va muri acasă

Autor: Alexandru Năstase | 20.03.2021 | 11:23
A plecat din spital pentru că nu crede în COVID-19. Medicii ieșeni susțin că va muri acasă
Pacientul a plecat din spital în ciuda bolilor de care suferea. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

A plecat din spital pentru că nu crede în COVID-19. Este povestea cât se poate de adevărată a unui pacient din Iași, depistat pozitiv și internat în secția ATI în stare gravă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a decis să se externeze după ce le-a transmis medicilor că el nu crede în această pandemie. Doctorii sunt sceptici acum în ceea ce privește șansele acestuia de supraviețuire.

Vorbim despre un individ în vârstă de 68 de ani, care, culmea, are și alte probleme de sănătate. Acesta s-a prezentat la spital la începutul săptămânii.

ADVERTISEMENT

Un ieșean a plecat din spital pentru că nu crede în COVID-19

Nu a durat mult până când medicii au identificat prezența unui edem pulmonar acut. A urmat o testare împotriva coronavirusului, testare al cărei rezultat a fost pozitiv.

Mai mult de atât, pacientul a avut nevoie în regim de urgenţă şi de efectuarea şedinţelor de dializă, pentru că suferea de insuficienţă renală acută.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, după doar trei zile de spitalizare, ieșeanul a cerut să plece acasă. „Bărbatul nu a necesitat intubare, şedinţele de dializă şi tratamentul administrat în ATI au îmbunătăţit foarte mult starea generală de sănătate.

I-au fost explicate aceste riscuri la care se supune, atât din perspectiva faptului că i-ar putea infecta pe ceilalţi membri ai familiei, cât şi din perspectiva necesităţii de a continua şedinţele de dializă”, a explicat conf.dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului „Parhon”.

ADVERTISEMENT

Din păcate, doctorii se așteaptă acum ca în următoarele cinci-şase zile, pacientul să revină în stare foarte gravă la spital sau chiar să moară la domiciliu.

S-ar putea întâmpla lucrul acesta atât din cauza faptului că are nevoie de continuarea şedinţelor de dializă, cât şi pentru problemele date de infecţia cu SARS-CoV-2 care pot să apară în special în a şaptea zi a bolii.

ADVERTISEMENT

„Riscurile la care se expune sunt multiple – riscă să dezvolte o complicaţie asociată insuficienţei renale, să facă o tulburare de ritm prin faptul că potasiul nu este eliminat, ceea ce se cheamă hiperkaliemie, fiind vorba despre un risc vital.

De asemenea, există riscurile evoluţiei bolii infecţioase la un pacient vârstnic cu boală cronică. Însă decizia a fost a sa, după ce a văzut că se simte mai bine”, a completat medicul ieşean

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!