News

A primit din greșeală banii din fondul pentru pandemie al unui oraș întreg și i-a pierdut la cazinou. Caz uluitor în Japonia

Un tânăr de 24 de ani a fost arestat după ce a pierdut la cazinou banii pe care locuitorii unui oraș din Japonia urmau să îi primească pentru că au fost afectați de pandemia de coronavirus.
19.05.2022 | 14:01
A primit din greseala banii din fondul pentru pandemie al unui oras intreg si ia pierdut la cazinou Caz uluitor in Japonia
Tânărul de 24 de ani a pierdut aproape 360.000 de dolari la cazinourile online. Foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Profitând de eroarea celui care s-a ocupat de transferul banilor, Sho Taguchi și-a încercat norocul la cazinourile online. În cele din urmă, tânărul a pierdut aproape 360.000 de dolari.

Arestat după ce a pierdut o sumă imensă la cazinourile online

Când au realizat că banii nu au ajuns la oamenii afectați de pandemia de coronavirus, autoritățile locale din orașul Abu au alertat poliția. La scurt timp după aceea, tânărul de 24 de ani a fost arestat.În prezent, el a fost dat în judecată de autoritățile locale. Fiecare locuitor din Abu urma să primească 775 de dolari, suma prevăzută în programul de ajutorare.

ADVERTISEMENT

Mai trebuie spus că inițial, tânărul a promis că va returna suma. Totuși, el nu și-a respectat promisiunea și a decis să joace la cazinourile online. Japonia nu este singura țară în care au fost deturnați bani pentru ajutorarea victimelor pandemiei de coronavirus. Acest tip de fraudă a fost atât de răspândit în Statele Unite, încât Departamentul de Justiție a numit recent un procuror care să se ocupe numai de acest aspect.

Orașul Abu are 2.952 de locuitori și ar putea fi singura așezare urbană din lume în care fondul de stimulare după pandemie a dispărut din cauza unei erori administrative.

ADVERTISEMENT

Localnicilor nu le vine să creadă cum au pierdut banii

Detaliile din jurul acestui cazul și atenția acordată de presa niponă au generat un șoc în rândul locuitorii orașului de la malul mării.  ”Am fost surprinsă să aud vestea și, de asemenea, uimită de modul în care a cheltuit banii. Este cu adevărat de necrezut”, a declarat Yuriko Suekawa, în vârstă de 72 de ani, care locuiește în Abu de când s-a născut.

Totul a început la 8 aprilie, când un oficial din Abu a cerut din greșeală unei bănci locale să îi vireze domnului Taguchi 46,3 milioane de yeni, adică aproximativ 358.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Numele lui Taguchi era plasat în fruntea listei celor 463 de gospodării care erau eligibile pentru a primi fiecare câte 100.000 de yeni în cadrul unui pachet național de stimulare, conform nytimes.com.

Tags: