Sport

A revenit ca titular la Universitatea Craiova în plină criză a oltenilor: „Am băgat capul în pământ și am muncit”

David Lazar a revenit între buturile Universității Craiova după un an de absență, iar portarul a dezvăluit și ce relație are cu Laurențiu Popescu.
10.02.2024 | 21:14
A revenit ca titular la Universitatea Craiova in plina criza a oltenilor Am bagat capul in pamant si am muncit
Secretul din spatele revenirii între buturile Universității Craiova: „Am băgat capul în pământ și am muncit”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Laurențiu Popescu i-a cedat locul de titular lui David Lazar între buturile Universității Craiova, iar portarul transferat de la Astra a dezvăluit secretul revenirii sale. Acesta are și o relație de prietenie cu concurentul pe post de la gruparea din Bănie. Următorul obiectiv este să scoată echipa din criză și să asigure locul echipei în play-off.

Secretele din spatele revenirii în poarta Universității Craiova: „Am băgat capul în pământ și am muncit”

David Lazar a revenit în primul „11” al Universității Craiova începând cu partida cu Sepsi de la Sfântu Gheorghe. Portarul speră să profite de șansa oferită de Ivaylo Petev și să rămână între buturile „alb-albaștrilor” cât mai mult timp.

ADVERTISEMENT

Înaintea deplasării de la Sfântu Gheorghe, David Lazar a avut o perioadă de un an fără vreun meci jucat în SuperLiga. Acesta a dezvăluit că a muncit din greu chiar și atunci când nu a apărat în campionat, iar acum se gândește să își câștige postul în echipă.

„A fost o perioadă ceva mai dificilă, cred că e la fel pentru orice portar care nu apără constant. Însă am băgat capul în pământ, am muncit, mi‑am văzut de treabă cât mai bine şi mi‑am aşteptat şansa. Mă bucur că aceasta a venit şi sper să profit de ea şi‑n continuare”, a spus David Lazar într-un interviu pentru Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Care este relația dintre David Lazar și Laurențiu Popescu: „M-a impresionat”

Laurențiu Popescu nu a fost mereu titularul Universității Craiova, ci chiar a fost a treia soluție pentru „alb-albaștrii” în sezoanele trecute. David Lazar a mărturist că are o relație extraordinară cu rivalul său pe post și îl impresionează în continuare ca și caracter.

„Mă înţeleg foarte bine cu Popi, este un băiat educat şi echilibrat. M‑a impresionat că a rămas acelaşi caracter frumos, indiferent că a fost al treilea, al doilea sau chiar primul portar din lot. Pe tot parcursul acestor ani, între noi a existat o comunicare foarte bună şi chiar o prietenie destul de frumoasă.

ADVERTISEMENT

Pentru că amândoi am avut perioade grele în carieră şi pentru că ştim ce înseamnă să nu aperi pe o perioadă mai lungă, ca portar. Cred că valoarea lui Popi a crescut de la meci la meci şi îl văd apărând pentru Universitatea mult şi bine în anii ce vor urma. Oricând va avea nevoie de susţinere sau de un sfat sincer, eu voi fi alături de el”, a spus portarul oltenilor.

Ce îi place la Ivaylo Petev: „Totul pleacă de la cap”

David Lazar are încredere totală în Ivaylo Petev și anunță că tehnicianul bulgar știe cum să se apropie de lotul Universității Craiova. Acesta a venit și cu un antrenor de portari în Bănie, Adi Adilovic, iar titularul oltenilor și-a creat o părere și despre acesta.

ADVERTISEMENT

„Îmi place de Mister că mi se pare mai apropiat de toţi jucătorii, indiferent că sunt titulari de drept sau că joacă mai puţin. Ştie să ne motiveze foarte bine şi asta e important, pentru că cred că totul pleacă de la cap. Ca să poţi avea performanţe importante ca sportiv, în ziua de azi, trebuie să fii bine în primul rând pe plan
mental.

Cât despre Adi, acesta este antrenorul modern din ziua de azi care e întotdeauna bine dispus, te apreciază pentru munca depusă şi te încurajează tot timpul, fără să pună mare preţ pe erorile care apar inevitabil”, a declarat Lazar.

Ce transfer l-a impresionat: „Are stofă de fotbalist”

„Deocamdată sunt cu toţii la început şi e important să înţeleagă toată lumea că au nevoie de o perioadă ceva mai lungă de adaptare. Pe mine m‑au impresionat în primul rând ca oameni, sunt toţi foarte comunicativi şi dornici să se integreze cât mai repede în grup. Referitor la calitate, îmi place mult Anzor, se vede că are stofă de fotbalist, dar şi el, ca şi ceilalţi, are nevoie de timp”, a mai spus David Lazar.

ADVERTISEMENT
2,72 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „2 solist la pauză” la meciul FC Botoșani - Universitatea Craiova