News

A stat în pușcarie 13 ani nevinovată și acum a absolvit o facultate de elită. Ea este femeia care și-a schimbat total viața

Povestea de viață impresionantă a unei femei care a stat 13 ani în spatele gratiilor nevinovată. A reușit să urmeze o facultate.
14.11.2023 | 22:32
A stat în pușcarie 13 ani nevinovată. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

A stat în pușcarie 13 ani nevinovată și acum a absolvit o facultate de elită. O femeie din SUA are o poveste de viață impresionantă. După ce a fost condamnată la închisoare pe nedrept, acum a terminat studiile și a obținut cele mai mari note.

A stat în pușcarie 13 ani nevinovată și acum a absolvit facultatea

Michelle Morrison a primit pedeapsa cu închisoare după ce un juriu a stabilit că ar fi fost vinovată pentru un jaf pe care nu îl comisese. Cazul a avut loc în anul 2007, atunci când femeia a fost acuzată că ar fi fost complice la un jaf armat și că ar fi furat 40.000 de dolari dintr-o locuință.

ADVERTISEMENT

Ea a fost condamnată la închisoare, dar după câțiva ani, în 2020, cazul ei a fost analizat, din nou, de procurorul districtual al comitatului Fulton Fani Willis. În cele din urmă, s-a demonstrat că Michelle nu era vinovată.

Astfel, judecătorul a hotărât să o elibereze după 13 ani petrecuți în spatele gratiilor. Totuși, în perioada aceea din viața ei, femeia a hotărât să urmeze o facultate. După ce a fost eliberată din închisoare, Michelle a reușit să își termine studiile, obținând cele mai mari note la absolvire.

ADVERTISEMENT

Acum, la aproximativ un an de la eliberare, femeia și-a schimbat total viața și spune că și-a împlinit un vis. Totodată, ea spune că este mândră de ceea ce a realizat și că nu a mai lăsat rușinea să îi umbrească fericirea. „Mă simt onorată acum. Am lăsat deoparte rușinea”, a spus Michelle, pentru Mirror.

O femeie a fost închisă 20 de ani pe nedrept. A fost acuzată că și-a ucis copiii

Un caz similar a avut loc în Australia, acolo unde o femeie a petrecut 20 de ani, pe nedrept, în spatele gratiilor. Aceasta a fost acuzată că și-a ucis cei patru copii. Kathleen Folbigg, în vârstă de 55 de ani, a fost condamnată la 25 de ani de închisoare în anul 2003.

ADVERTISEMENT

Procurorii susțineau că femeia și-ar fi sufocat copiii, deși ea a susținut tot timpul că este nevinovată. Recent, cazul ei a fost redeschis și au fost efectuate analize moderne care au dovedit cum au murit, de fapt, micuții.

Ancheta a stabilit că Patrick, Sarah, Laura și Caleb au decedat din cauza naturale. Concret, fetițele aveau o mutație genetică, care le-a provocat moartea cardiacă subită. De asemenea, băieții sufereau tot de o mutație genetică legată de epilepsie.

ADVERTISEMENT

În 2023, Kathleen a fost eliberată din închisoare. Cazul ei este considerat „una dintre cele mai mari erori judiciare din istoria Australiei”. „Consider că, în interesul justiției, doamna Folbigg ar trebui eliberată din închisoare cât mai curând posibil. Guvernatorul a fost de acord. Doamna Folbigg a fost acum grațiată”, au transmis autoritățile, la vremea respectivă.

 

ADVERTISEMENT
Tags: