În urmă cu un an, clubul din SuperLiga a primit decizia favorabilă de a folosi atât mărcile UFC Rapid și Giuleștina, cât și sigla actuală. FC Rapid 1923 și AFC Rapid și-au disputat acest drept în instanță.
FC Rapid 1923 a câștigat acest litigiu printr-o decizie favorabilă a Curții de Apel, anunțată în urmă cu un an. Acum a fost publicată și motivarea acestei hotărâri judecătorești. Mai nou, Rapid a fost trimisă în judecată de fiul lui Adrian Păunescu. Andrei Păunescu acuză că versurile imnului au fost comercializate fără acordul său.
“Se cuvine a se face, în final, o remarcă: poate fi înţeles un anumit sentiment de frustrare al celui care a fost parte a entităţii juridice cu care s-a confundat vreme de mulţi ani clubul de fotbal ##### Bucureşti şi care constată reluarea activităţii echipei, după o perioadă de întrerupere, sub o conducere nouă în urma lichidării vechii societăţi, conducere pe care o percepe ca fiind străină, sau, în orice caz, ca o continuatoare nelegitimă, şi poate înţelege că apare un sentiment de inechitate în modul în care se rezolvă juridic problema.
Cu siguranţă că o înţelegere între părţi era mai de dorit – iar o astfel de înţelegere poate avea loc inclusiv în ultima instanţă. #### inechitatea pe care ar putea-o resimţi reclamanta în soluţia legală este doar aparentă; asemănător vechii judecăţi a împăratului biblic Solomon, care a recunoscut ca mamă pe aceea dispusă să renunţe la copil în favoarea celeilalte decât să-l vadă tăiat în două jumătăţi (vezi 3 Regi 3:16-28), nu este nimic neechitabil atunci când raţionamentele juridice conchid, în logica argumentelor specifice domeniului, că marca aparţine celui ce a reînviat prin eforturi investiţionale majore o echipă care fusese dusă în faliment de fosta conducere şi dispăruse, după cca 90 de ani de existenţă, şi pe care a promovat-o din nou în prima ligă naţională, iar nu celui care, nemaiavând altceva decât un presupus drept asupra unei sigle, acceptă, prin acţiunea demarată şi obiectul acesteia, riscul de a o mai ucide o dată”, este motivarea deciziei prin care FC Rapid 1923 a câștigat disputa cu AFC Rapid.
În ianuarie 2023, fanii actualei echipe din SuperLiga sărbătoreau o dublă victorie în instanță. După ce FC Rapid 1923 a câștigat la Curtea de Apel dreptul de a folosi mărcile UFC Rapid și Giuleștina, instanța a acordat și dreptul de a folosi sigla actuală.
Războiul dintre cele două entități a luat naștere odată cu falimentul FC Rapid, din iunie 2016. În toamna acelui an Horia Manoliu, președintele AFC Rapid, a înregistra în Liga 5 echipa sa, după ce suporterii strânși în Clubul Aristocratic Rapid pregăteau înregistrarea echipei în aceeași ligă.
Ulterior, suporterii din Clubul Aristocratic Rapid au primit sprijinul Primăriei Sectorului 1 și au îscris o echipă în liga a 4-a, numită Academia Rapid. Formația, la care au jucat Daniel Niculae, Daniel Pancu și Vasile Maftei și care era antrenată de Constantin Schumacher, a câștigat Liga 4 după un duel cu nou-înființata Steaua București.
Academia Rapid s-a transformat în FC Rapid 1923 SA. Noul club a cumpărat la licitație, contra sumei de 406.000 euro plus TVA, brandul falimentarului FC Rapid SA. A urmat promovarea în Liga a 3-a, apoi în Liga secundă, după care fanii giuleștenilor au putut sărbători revenirea în primul eșalon.
După intrarea în acționariat a lui Dan Șucu, Rapid și-a mărit bugetul constant și pretențiile giuleștenilor au crescut din ce în ce mai mult. În acest sezon de SuperLiga, Rapid își propune să se lupte la titlu, iar investițiile din această iarnă confirmă acest lucru.