News

A vrut să-i dea o lecție ginerelui, dar s-a ales cu 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor. Ce a făcut bărbatul

Un clujean a vrut să-i dea o lecție ginerelui său dând cu mașina peste el. S-a ales cu 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor
07.05.2023 | 16:57
A vrut sai dea o lectie ginerelui dar sa ales cu 5 ani de inchisoare pentru tentativa de omor Ce a facut barbatul
Bărbatul a susținut că a vrut doar să-i de o lecție ginerelui său Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

După aproape trei ani de la comiterea faptei, Tribunalul Cluj a decis ca inculpatul să fie condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

A vrut să-i dea o lecție ginerelui, dar a primit 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor

Sentința din 26 aprilie 2023 mai prevede, ca pedeapsă complementară la pedeapsa închisorii, că bărbatul pierde dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a alege și dreptul de a conduce orice autovehicul, pe o perioadă de 2 ani. Hotărârea nu este definitivă, iar în termen de 10 zile de la comunicare se poate face apel.

ADVERTISEMENT

”În actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că inculpatul în cursul după-amiezii de 29.08.2020 în jurul orei 18:00, ar fi condus un autoturism pe raza localității Valea Drăganului şi, ajuns în faţa imobilului, după ce ar fi observat-o pe persoana vătămată, care stătea în afara părții carosabile, vis-a-vis de imobil, ar fi accelerat, ar fi părăsit partea carosabilă virând înspre direcţia persoanei vătămate şi ar fi lovit-o, cauzându-i conform certificatului medico-legal, emis de Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca, leziuni traumatice care necesită 95-100 zile de îngrijiri medicale”, se arată în rechizitoriul citat de Clujust.

Instanța nu a considerat întemeiată apărarea inculpatului, care a susținut pe parcursul procesului că a dat din greșeală cu mașina peste ginerele său, dar și că a vrut doar să-l sperie pentru că se purta urât cu fiica sa.

ADVERTISEMENT

”Apărarea inculpatului cum că din eroare ar fi manevrat maneta de viteză în loc de frână nu poate fi primită, în condițiile în care inculpatul avea permis de conducere de foarte mult timp, era șofer profesionist (…).

Inculpatul nu a efectuat nici o manevră de evitare, nu a schimbat direcția, ci s-a îndreptat direct spre inculpat, fiind evident că a intenționat să îl lovească.

ADVERTISEMENT

Nu se poate reține nici ideea că inculpatul a intenționat doar să îi cauzeze leziuni persoanei vătămate. Intenția indirectă de a ucide se deduce din faptul că inculpatul era conștient că folosește un instrument apt de a ucide (…).

Așadar inculpatul a conștientizat urmările grave ale faptei sale și și-a asumat posibilul rezultat (încetarea vieții victimei), chiar dacă intenția sa directă a fost ‘doar să îl sperie’ pe ginere”, se precizează în hotărârea instanței.

ADVERTISEMENT

Între cei doi bărbați exista un conflict mai vechi

Instanța a reținut, de asemenea, faptul că între cei doi bărbați exista un conflict mai vechi din cauză că ginerele inculpatului își maltrata soția.  ”Se are în vedere faptul că inculpatul a acționat în contextul relației tensionate pe care o avea de ani de zile cu ginerele care, din perspectiva inculpatului, o chinuia pe fiica sa (persoana vătămată obișnuia să o lovească pe soție, să se poarte urât cu aceasta, să o jignească; persoana vătămată a părăsit-o pe soție de mai mulți ani pentru o altă femeie; cei doi soți erau separați de mai mulți ani”.

Pe lângă condamnarea la închisoare, bărbatul găsit vinovat de tentativă de omor trebuie să-i plătească ginerelui daune morale, materiale, și alte cheltuieli. ”Inculpatul trebuie să plătească acestei părţi civile: – suma de 30.000 de euro, echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plății, cu titlu de daune morale; suma de 15.891,65 lei cu titlu de daune materiale; lunar o sumă egală cu 20 % din venitul minim net pe economie, cu titlu de despăgubire lunară pentru pierderea parțială a capacității de muncă.

Admite acțiunea civilă formulată de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj Napoca și va obliga pe inculpat să plătească acestei părți civile suma de 7.741,43 lei cu titlu de daune materiale. Inculpatul trebuie să plătească suma de 4.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, se mai arată în hotărârea instanței.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste...
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de...
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme
Gestul uriaş făcut de Valentina Pelinel! Soţia lui Cristi Borcea nu s-a uitat...
Gestul uriaş făcut de Valentina Pelinel! Soţia lui Cristi Borcea nu s-a uitat la bani
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
CÂND vin PENSIILE în luna IUNIE. Se DAU mai MULȚI BANI
CÂND vin PENSIILE în luna IUNIE. Se DAU mai MULȚI BANI
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și...
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Ar fi cerut sute de mii de euro pentru a rezolva probleme în justiție
Vești foarte proaste de la ANM. Luna iunie, una de coșmar
Vești foarte proaste de la ANM. Luna iunie, una de coșmar
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce...
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce scor înregistrează Piedone și Firea
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are...
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are o istorie fascinantă