Life

Abonament Netflix. Cât costă în 2024, oferte, noutăți și tipuri de abonare

Cât îi costă pe români să se aboneze la Netflix în 2024? Iată care sunt toate facilităţile pe care le oferă platforma de streaming.
07.02.2024 | 08:04
Abonament Netflix Cat costa in 2024 oferte noutati si tipuri de abonare
Cât costă un abonament Netflix 2024. Ce trebuie să știe cei care vor să se aboneze la platforma de streaming. foto: pinterest, colaj: fanatik
ADVERTISEMENT

Abonament Netflix. Și în acest an, platforma celebră de streaming le pune la dispoziție utilizatorilor oferte și diverse tipuri de abonare, pentru a putea urmări filmele și serialele preferate. În ultimii ani, serviciile de streaming au devenit tot mai populare și la noi în țară. În acest fel, puteți viziona filme, seriale și emisiuni tv de acasă, de pe orice dispozitiv care este conectat la internet. Liderul mondial în streaming video este Netflix, care are peste 250 de milioane de abonați, în aproape 200 de țări. Iată cât costă un abonament streaming Netflix și ce oferă acesta!

Cât costă un abonament Netflix. Prețuri explicate

Cea mai populară platformă de streaming de la noi din țară este Netflix România, pentru că vine la pachet cu o gamă de abonamente pentru toate gusturile. Cei care vor să se aboneze la Netflix în 2024, trebuie să știe că au la dispoziție trei tipuri de abonamente, și anume: Minim, Standard şi Premium.

ADVERTISEMENT

Prețurile la abonamentele Netflix sunt următoarele și nu sunt deloc scumpe, astfel că oricine se poate abona la :

  • Minim: 4,99 euro/lună.
  • Standard: 9,99 euro/lună.
  • Premium: 11,99 euro/lună.

Tipuri abonament Netflix

Prin alegerea unui tip de abonament prezentat mai sus, utilizatorii pot accesa filmele și serialele preferate, putând să le urmărească oriunde și în orice moment al zilei, asta dacă au o conexiune bună la internet. Abonamentele Netflix sunt disponibile atât pe televizor, laptop, un telefon mobil sau o tabletă.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cele 3 tipuri de abonamente disponibile, Netflix furnizează și o interfață dedicată celor mici. În acest fel, copiii pot viziona desene animate sau producții potrivite pentru vârsta lor. De asemenea, profilurile pentru minori dispun și de o funcție de control parental, bazată pe un cod PIN. Drept urmare, părinții  pot restricționa categoria de vârstă a conținutului la care au acces micuții și de a bloca anumite titluri pe care nu le doresc să le vizioneze copiii lor.

Cât costă să adaugi o altă persoană pe Netflix

În anii trecuți, Netflix permitea ca un cont să fie accesat de mai mulți utilizatori, indiferent de unde o făceau. Așadar, mulți abonați își împărțeau parolele cu prietenii. Însă platforma de streaming a decis să impune anumite reguli în acest sens. Netflix a implementat un sistem de securitate care verifică dacă utilizatorii care se conectează la un cont locuiesc la aceeași adresă cu titularul unui abonament.

ADVERTISEMENT

În caz contrar, aceștia vor fi notificați să-și facă propriul cont, pentru care vor fi nevoiți să plătească o taxă suplimentară. Dacă vor să devină ‘membri extra’, aceștia trebuie să plătească 2,99 de euro pe lună.

Totuși, acest tip de abonament vine la pachet și cu câteva restricții. Membrii extra nu pot folosi același profil ca titularul contului și nu pot schimba setările actuale ale contului. De asemenea, numărul de extra abonați la Netflix poate varia în funcție de tipul de abonament pe care îl are titularul contului.

ADVERTISEMENT

Ce oferă, de fapt, variantele de abonament la Netflix

Cei care vor să știe ce planuri de abonament Netflix sunt disponibile, trebuie să consulte lista de mai jos. Cel mai mic abonament, în valoare de 4,99 euro/lună, oferă următoarele facilități utilizatorilor:

Abonament minim:

  • Acces nelimitat la filme, seriale și jocuri pe mobil, fără reclame
  • Vizionare pe un singur dispozitiv compatibil
  • Vizionare în format HD
  • Puteți descărca pe un singur dispozitiv compatibil.

Abonament standard:

În schimb, abonamentul standard, cel în valoare de 9,99 euro/lună, are următoarele facilități pentru abonați:

  • Acces nelimitat la filme, seriale și jocuri pe mobil, fără reclame
  • Vizionare pe 2 dispozitive compatibile simultan
  • Vizionare în format Full HD
  • Puteți descărca pe 2 dispozitive compatibile în același timp.
  • Aveți și opțiunea de a adăuga un abonat extra.

Abonament premium

Cel de-al treilea abonament, dar și cel mai scump, este de 11,99 euro/lună, și include următoarele specificații:

  • Acces nelimitat la filme, seriale și jocuri pe mobil, fără reclame
  • Vizionare pe 4 dispozitive compatibile simultan
  • Vizionare în format Ultra HD
  • Puteți descărca pe 6 dispozitive compatibile simultan
  • Opțiunea de a adăuga până la 2 extra abonați care să folosească același cont.
  • Audio spațial Netflix, această opțiune calitatea sunetului fără să fie necesară utilizarea unor boxe.

Cum se facturează plata

Abonații de pe Netflix trebuie să știe că pot plăti abonamentul cu cardul de credit sau debit, cu PayPal sau cu un card cadou pe care Netflix îl oferă. În plus, aceștia au opțiunea de a schimba sau anula abonamentul oricând doresc, fără costuri extra. Dacă nu știți ce tip de abonament să alegeți înainte de a vă abona, puteți viziona Netflix gratis sau la un preț redus. În plus, puteți folosi un cod promoțional sau puteți solicita accesul de la un prieten, la un cost mai mic.

Cum poți trece la alt tip de abonament Netflix

Utilizatorii Netflix își pot modifica oricând tipul de abonament, gratis, însă trebuie să parcurgă niște pași:

  • Să se autentifice în contul lor Netflix folosind un dispozitiv mobil sau un computer.
  • Să facă click pictograma profilului lor în colțul din dreapta sus al ecranului și să selecteaze „Cont” din meniul derulant.
  • Apoi, sub secțiunea „Detalii Plan”, sau „Plan Details”, să apese pe „Schimbare Plan” sau „Change Plan”.
  • Alegeți planul dorit din lista de opțiuni și apăsați pe „Continuare” sau „Actualizare” („Continue” sau „Update”).
  • Apăsați „Confirmare Schimbare” sau „Confirm Change”.

Dacă vreți un abonament mai mare, schimbarea va avea loc imediat. Dacă optați pentru un cost mai mic, modificarea va fi efectuată la următoarea dată de facturare.

Cum să te bucuri din plin de experiența Netflix. Sfaturi pentru o interfață prietenoasă

Persoanele care vor să se aboneze la serviciile de streaming Netflix, trebuie să știe din start că platforma oferă și o experiență autentică de vizualizare a conținutului video. Spre exemplu, Netflix oferă posibilitateaa de a descărca filme și seriale pe dispozitivul personal pentru a le viziona offline.

Cei care se bucură de experiența Netflix au posibilitatea de a crea liste personalizate cu filmele și serialele pe care doresc să le vadă mai târziu. Pot accesa listele din meniul ‘My List’ sau direct din profilul lor, unde pot găsi alte setări și preferințe. În plus, pe platformă există și un mod ‘party’, care poate fi activat pentru a viziona diverse filme și seriale cu prietenii. În acest fel, Netflix permite să sincronizați conținutul pe mai multe dispozitive, o funcționalitate specială de când Netflix a interzis partajarea parolei între abonați.

Cum poți accesa mereu conținut nou și interesant pe Netflix

În plus, pentru a avea acces la cele mai bune filme pe Netflix, utilizatorii pot naviga prin categoriile și genurile disponibile pe platforma de streaming. Netflix oferă utilizatorilor săi un meniu variat, de la de la comedie la thriller, de la acțiune la romantic și de la documentar la horror. Cât despre recomandările personalizate, Netflix are un algoritm avansat care analizează comportamentul și istoricul abonaților de vizionare, pentru a le oferi  conținut adaptat la gusturile și interesele lor.

Aceste recomandări le puteți viziona direct din profil sau din meniul ‘Home’. Mai mult de atât, celebra platformă prezintă și filme și seriale populare la nivel mondial, pentru a vă putea extinde lista de vizionare.

Coduri secrete Netflix. Așa o să ai acces la o mulțime de filme în plus

Netflix oferă și unele coduri secrete, pe care le puteți folosi în browser. Utilizatorii trebuie să știe că aceste coduri apar automat în link-ul corespondent fiecărui film sau serial de pe site-ul web al platformei. Ele sunt vizibile doar dacă urmăriți Netflix dintr-un browser.

Abonații care vor să știe cum să aibă acces la o mulțime de filme în plus, pot introduce un astfel de ‘cod ascuns’. Trebuie să folosească link-ul „http://www.netflix.com/browse/genre/yyy”, înlocuind „yyy” cu codul aferent tipului de conținut pe care și-l doresc.

Spre exemplu, dacă accesați Netflix de pe un SmartTV, telefon mobil sau tabletă, aveți opțiunea de a folosi direct aplicația Netflix, așa că lucrurile sunt și mai simple. Introduceți „codul ascuns” în bara de căutări, iar lista filmelor sau serialelor Netflix care se încadrează în categoria atribuită codului respectiv vor apărea automat.

Este destul să introduceți „codul ascuns” în bara de căutări, iar lista show-urilor care se încadrează în categoria atribuită codului respectiv va apărea. Iată câteva dintre codurile secrete Netflix, AICI. 

Pot descărca filme de pe Netflix pentru a le viziona offline?

Cei care au aplicația Netflix, pot descărca titlurile preferate de pe platformă, dar vor trebui să parcurgă câțiva pași simpli. În primul rând, deschideți aplicația Netflix și atingeți pictograma Descărcări.

Pe laptop cu Windows 10 sau cu Windows 11 veți deschide aplicația Netflix și veți selecta opțiunea Meniu. Ulterior, veți selecta ‘Vezi ce titluri poți descărca, Caută titluri de descărcat, Caută alte titluri de descărcat sau Disponibil pentru descărcare’, în funcție de dispozitivul vostru.

Vă întoarceți la pagina cu detalii și atingeți pictograma Descărcare. Dacă vreți seriale, pictograma Descărcare va apărea în dreptul fiecărui episod disponibil. În plus, utilizatorii Android vor avea afișată și opțiunea ‘Descarcă sezonul pentru a descărca toate episoadele din sezonul selectat’.

De precizat că nu toate titlurile disponibile în biblioteca Netflix pot fi descărcate. Doar cele în dreptul cărora există opțiunea Descărcare pot fi descărcate pentru a fi vizionate și offline.

Cum pot să-mi închid contul de Netflix

Dacă nu vreți să mai urmăriți seriale și filme pe Netflix și vreți să închideți contul înainte de încheierea perioadei de facturare, trebuie să știți că puteți serviciul Netflix până la finalul perioadei de facturare. De aceea, este nevoie să vă verificați datele de facturare.

În schimb, dacă contul de pe platforma de streaming este suspendat, acesta va fi închis imediat ce îl anulați. Dacă vreți să întrerupeți abonamentul, veți putea să vizionați conținutul Netflix până la următoarea dată de facturare.

Trebuie să accesați pagina ‘Anulează abonamentul’, dar va fi nevoie să vă conectați înainte, la Netflix login, cu user și parolă. Puteți selecta ‘ Întrerupe timp de 1 lună’, iar în acest interval nu veți mai putea viziona filme și seriale. Însă puteți răsfoi gratis catalogul Netflix și puteți adăuga titlurile favorite în listă.

ADVERTISEMENT