News

Abonamente CFR Călători în format digital, de la 1 ianuarie 2024. Cum se vor folosi

CFR Călători anunță, de la 1 ianuarie 2024, trecerea la abonamente digitale și elimnarea celor tradiționale.
31.12.2023 | 19:02
Abonamente CFR Calatori in format digital de la 1 ianuarie 2024 Cum se vor folosi
Abonamentele la tren vor putea fi obținute doar în format digital / Foto: CFR Călători Facebook
ADVERTISEMENT

Începând cu prima zi a anului 2024, CFR Călători va elimina abonamentele tradiționale și va adopta exclusiv formatului digital.

Cum se vor achiziționa abonamentele CFR Călători

Potrivit unui comunicat emis de companie, abonamentele săptămânale și lunare vor fi emise exclusiv sub formă de “Card de Transport” sau cod QR dinamic.

ADVERTISEMENT

Această măsură face parte din campania lansată de CFR Călători având ca scop alinierea la standarde moderne și facilitarea călătoriilor în condiții optime pentru pasageri.

Abonamentele digitale pot fi achiziționate la casele de bilete, automatele de bilete sau online prin site-ul web al companiei, precum și printr-o aplicație dedicată pentru telefon.

ADVERTISEMENT

Pasagerii au acum opțiunea de a achiziționa abonamentele digitale cu diverse tipuri de plată, inclusiv lunar cu număr nelimitat de călătorii, săptămânal sau lunar cu 5, 10 sau 15 călătorii, la alegerea clientului.

Cum se vor folosi noile abonamente

În plus, abonamentele pot fi încărcate și online, eliminând necesitatea prezenței fizice la casele de bilete sau automate.

ADVERTISEMENT

Introducerea abonamentelor lunare și săptămânale în format digital a început în noiembrie 2023, anunță Digi24.

”Din luna noiembrie 2023, pasagerii au la dispoziţie titluri de călătorie de tip abonamente lunare şi săptămânale în format digital, ce se achiziţionează online astfel:

ADVERTISEMENT
  • prin website-ul CFR Călători numai în cazul abonamentelor lunare şi săptămânale cu plată integrală, încărcate pe suportul tip “Card Transport”, procurat deja de la casele de bilete sau prin aplicaţia pentru telefon “CFR Călători bilete online”
  • sub formă de cod QR cu elemente dinamice generat pe telefon, în cazul abonamentelor cu plată integrală şi a abonamentelor lunare pentru elevii şi studenţii care şi-au creat profilul de elev/student cu ID-ul aferent (codul QR este asociat telefonului care se regenerează automat în cadrul aplicaţiei mobile) sau încărcate pe suportul de tip “Card Transport”, în cazul abonamentelor cu plată integrală”, arată reprezentanții CFR Călători.

În această etapă a dezvoltării aplicației, pentru abonbamentele emise sub formă de QR dinamic este posibilă rezervarea locului de la personalul de tren, în măsura în care mai există disponibilități.

ADVERTISEMENT
Tags: