Sport

Rafael Nadal nu scapă de problemele medicale după absența de la ATP Roma. A refuzat un wild card înainte de Roland Garros

Rafael Nadal încearcă să se refacă din punct de vedere medical pentru a juca la Roland Garros și a refuzat un wild card la turneul challenger de la Bordeaux.
14.05.2023 | 18:13
Rafael Nadal nu scapa de problemele medicale dupa absenta de la ATP Roma A refuzat un wild card inainte de Roland Garros
Rafael Nadal încearcă să se refacă din punct de vedere medical pentru a juca la Roland Garros și a refuzat un wild card la turneul challenger de la Bordeaux. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Spaniolul nu a mai jucat din ianuarie, când s-a accidentat la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, iar în urmă cu o săptămână s-a văzut nevoit să se retragă și de la Mastersul de la Roma.

Rafael Nadal nu a acceptat wild card-ul primit la Bordeaux

Cum la ușă bate startul de la Roland Garros, competiție care va începe la 28 mai, iar Rafael Nadal nu are niciun meci oficial de patru luni, organizatorii turneului challenger de la Bordeaux s-au gândit să-i ofere un wild card.

ADVERTISEMENT

Doar că spaniolul în vârstă de 36 de ani, prin vocea agentului său Carlos Costa, a refuzat invitația la turneul dotat cu premii în valoare de 175.000 de euro, care se va desfășura în perioada 14-20 mai.

”I-am oferit una dintre invitații agentului. El mi-a răspuns foarte politicos că Nadal își continuă pregătirea acasă, la Manacor. A mai spus că încă nu este gata să concureze, dar că se află într-o cursă contratimp ca să fie pregătit pentru Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Ar fi fost extraordinar să-l avem pe Nadal aici, dar asta ar fi însemnat mai mute resurse pe parte de securitate. Ar fi fost foarte complicat. O să avem deja multă lume… Pentru unii oameni ar putea fi o dezamăgire că Nadal nu a venit, dar nu și pentru mine”, a declarat Jean-Baptiste Perlant, directorul turneului, conform L’Equipe.

Swiatek, mesaj tulburător pentru campionul spaniol

Chiar și în absența lui Nadal, challengerul de la Bordeaux se anunță a fi extrem de interesant, la start fiind prezenți trei foști câștigători de Grand Slam: Andy Murray, Stan Wawrinka și Dominic Thiem.

ADVERTISEMENT

Cap de serie numărul unu va fi germanul Jan-Lennard Struff (locul 28 ATP), finalist la Madrid săptămâna trecută. La Bordeaux va fi prezent și veteranul francez Richard Gasquet, însă Gael Monfils a anunțat în ultima clipă că nu mai poate participa.

Iga Swiatek a declarat că, în calitate de mare fan al lui Rafael Nadal, şi-ar dori să îl vadă pe acesta jucând la Roland Garros, dar numărul unu WTA nu vrea ca spaniolul, afectat de accidentări, să sufere şi să fie disponibil pentru turneu.

ADVERTISEMENT

”Sunt un mare fan al lui Rafa. Mi-aş dori ca el să poată juca. Respect cu adevărat tipul de luptător care este. Întotdeauna încearcă să meargă mai departe, să devină mai bun, să joace mai bine şi să fie competitiv la cel mai înalt nivel.

Nu ştiu cât de mult suferă. Nu vreau să îl văd suferind prea mult. Aş vrea să-l văd jucând, dar, pe de altă parte, ştiu că, dacă va suferi cu adevărat, nu va fi prea amuzant să-l vedem aşa. Vreau să fie sănătos şi fericit. Acesta este principalul obiectiv, orice s-ar întâmpla în tenis”, a spus Swiatek.

ADVERTISEMENT
Tags: