Sport

Florin Răducioiu, tun financiar după Campionatul Mondial din 1994! Spaniolii l-au plătit regește după transferul la AC Milan!

Florin Răducioiu a dezvăluit care a fost tunul financiar din cariera sa, venit după prestațiile bune de la Campionatul Mondial din 1994 și un sezon fulminant cu AC Milan.
22.03.2024 | 15:44
Florin Raducioiu tun financiar dupa Campionatul Mondial din 1994 Spaniolii lau platit regeste dupa transferul la AC Milan
Espanyol sau Milan, care a fost cel mai mare tun financiar al lui Florin Răducioiu / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Aventura din America a fost una de vis pentru fostul atacant, care a prins un transfer senzațional în fotbalul spaniol. Florin Răducioiu a semnat pe o suma care și astăzi este greu de obținut pentru fotbaliștii români!

Tun financiar neașteptat după un sezon de vis pentru Florin Răducioiu

Fostul atacant se afla în lotul lui AC Milan la acel moment, cu care a câștigat și UEFA Champions League. Paradoxal, nu în Italia a avut cele mai mari beneficii financiare, ci la Espanyol Barcelona, după transferul în Spania.

ADVERTISEMENT

Salariul său în Italia era unul impresionant, de 600.000 euro, dar n-a fost cel mai mare încasat de-a lungul carierei. Plecat de la AC Milan după un sezon de vis, Florin Răducioiu a impresionat pentru națională și a prins trenul carierei.

”Cel mai mare salariu pe care l-am avut a fost de 950.000 de dolari, la Espanyol… După Campionatul Mondial (n.r. cel din 1994), un turneu bun pentru mine, am sărit de la 600 și ceva de mii (n.r. salariul pe care-l avea la AC Milan), la aproape un milion, la Espanyol, pentru 3 ani.“ a declarat atacantul în cadrul unei emisiuni Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Pe perioada contractului, Florin Răducioiu a adunat cel puțin 3 milioane de euro, conform contractului său, excluzând primele de joc. Acesta a mai trecut și prin curtea celor de la West Ham sau VfB Stuttgart, fiind împrumutat de Espanyol.

Carieră impresionantă pentru Florin Răducioiu, turul celor mai bune 5 campionate europene

Răducioiu, un atacant legendar al naționalei, a înscris sub tricolor 21 de goluri în 40 de meciuri. Însă, relația cu naționala s-a rupt la doar 26 de ani, când s-a retras din cauza unor neînțelegeri cu FRF, fiind marele regret al carierei sale.

ADVERTISEMENT

Florin Răducioiu este unul dintre puținii fotbaliști care a marcat în toate cele 5 campionate europene de top. De-a lungul carierei sale a purtat tricoul formațiilor AC Milan, Espanyol, West Ham, Monaco sau VfB Stuttgart.

Lansat în fotbal de Dinamo, atacantul a plecat imediat după Revoluție într-o escapadă europeană, ce s-a încheiat în anul 2000. Atunci, Florin Răducioiu s-a întors la Dinamo, însă doar pentru o scurtă perioadă, reluând periplul european

ADVERTISEMENT

Atacantul este vedetă în noul film al Generației de Aur, unde a făcut deja senzație la premieră. Fostul atacant este celebru și pentru alte evenimente amuzante, cum ar fi interviul sau în italiană de pe aeroport.

ADVERTISEMENT