Sport

Oficial: RedBird Capital Partners este noul proprietar al clubului AC Milan. Primele reacții

S-a făcut! RedBird Capital Partners sunt noii proprietari ai campioanei Italiei, AC Milan. Sumă pentru care clubul a fost achiziționat este impresionantă.
01.06.2022 | 14:45
Oficial RedBird Capital Partners este noul proprietar al clubului AC Milan Primele reactii
Gerry Cardinale este oficial noul patron al campioanei Italiei, AC Milan. Sursa foto: Football Italia
ADVERTISEMENT
01-06-2022
11:39

AC Milan, al treilea club din portofoliul RedBird

AC Milan a anunțat oficial trecerea clubului din proprietatea Elliott Avisors UK Limited către RedBird Capital Partners pentru suma de 1,2 miliarde de euro.

Americanul Gerry Cardinale, fondatorul și managerul RedBird, a oferit cu acest prilej prim reacție

”Suntem onorați să facem parte din istoria ilustră a lui AC Milan și suntem încântați să jucăm un rol în următorul capitol al clubului, care se va întoarce la locul care i se cuvine în vârful fotbalului italian, european și mondial.

Vreau să îi mulțumesc lui Gordon Singer și întregii echipe Elliott pentru munca extraordinară pe care au depus-o în ultimii patru ani pentru a reconstrui Milan și pentru a o readuce la locul care i se cuvine în fruntea Serie A. 

Filozofia de investiții și istoricul RedBird în ceea ce privește proprietatea asupra echipelor a demonstrat că echipelor de fotbal pot avea succes pe teren și pot fi durabile în afara lui.

Așteptăm cu nerăbdare un parteneriat pe termen lung cu clubul, cu echipa sa de conducere și cu milanezii din întreaga lume pentru a continua să creștem nivelui lui Milan în anii următori”, a spus Gerry Cardinale.

AC Milan este al treilea club de fotbal din portofoliul RedBird. Fondul de investiții mai deține 10% din acțiunile lui FC Liverpool, și 85% din pachetul clubului Toulouse, din Franța.

La patru ani distanță de la precedenta tranzacționare, AC Milan și-a schimbat din nou proprietarul. La fel ca și în 2018, un fond de investiții din America a plătit o sumă impresionantă.

Americanii l-au dat, americanii l-au luat

Fondul american de investiții RedBird Capitals Partners, condus de Gerry Cardinale, este noul proprietar al clubului AC Milan, anunță Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Pachetul majoritar de acțiuni a fost achiziționat de noii proprietari pentru suma de 1,3 miliarde de euro, deși valoarea clubului nu depășește 600 de milioane de euro.

De altfel, în ultimii ani, clubul a fost tranzacționat mereu cu sume uriașe. După mai bine de trei decenii în care a fost condus și finanțat de Silvio Berlusconi, AC Milan ajungea în 2017 pe mâna unui miliardar chinez.

ADVERTISEMENT

În aprilie 2017 Li Yonghong plătea nu mai puțin de 740 de milioane de euro pentru a deveni proprietarul multiplei campioane a Italiei.

Însă, problemele financiare cu care s-a confruntat investitorul chinez l-au obligat pe acesta să scoată la vânzare al doilea cel mai titrat club din Peninsulă, în materie de titluri de campioană cucerite.

ADVERTISEMENT

Fondul american Elliott a fost următorul proprietar însă, după doar patru ani de la preluarea pachetului majoritar a decis să revândă proaspăt campioana Italiei.

Americanii nu au dus lipsă de ofertanți nu. Mai multe fonduri controlate de miliardari și-au arătat intenția de a prelua gruparea din Milano.

ADVERTISEMENT

Câștig de cauză a avut tot un fond de investiții de peste Ocean, RedBird Capitals Partners, care a făcut oferta cea mai convenabilă pentru foștii proprietari. Sura citată notează că anunțul oficial va fi făcut în următoarele ore.

ADVERTISEMENT